Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας Avgi στην Αττική, με τις Αρχές να έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε δρόμους περιοχών που βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων.


Κακοκαιρία Avgi: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στην Πεντέλη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων έως τη θέση Άγιος Πέτρος, λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.E.O. Ελευσίνας - Θηβών από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής.

*Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρίας "Avgi": Σε ποιες περιοχές τα σχολεία είναι κλειστά

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι έως και την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού από τα όρια των νομών Πιερίας-Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα στον Κόμβο Καλυφτάκη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 22:00 χθες Δευτέρα 29/01, ισχύει το μέτρο για υποχρεωτική κατοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και χιονοκουβερτών σε όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής.