Στον εισαγγελέα-ανακριτή για να διερευνήσει αν τελέστηκε το αδίκημα της ψευδορκίας από τον ισχυρό άνδρα της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, αποφάσισε να στείλει τα πρακτικά της κατάθεσής του η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της.
Διαβάστε ακόμα: Εξεταστική για τα Τέμπη: "Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη" - Τι κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, πρότεινε η κατάθεση του μάρτυρα να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών που διενεργεί την ανάκριση για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας.


Εξεταστική Επιτροπή: Απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική κατάθεση

Δριμύ «κατηγορώ» στον Μαουρίτσιο Καποτόρτο «γιατί δεν αισθάνθηκε ούτε μια φορά την ανάγκη κατά τη διήμερη κατάθεσή του να ζητήσει μια συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας» εξαπέλυσε ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος συμφώνησε με τη διαβίβαση της κατάθεσης στον Εισαγγελέα. «Ήρθε να ρίξει στάχτη στα μάτια και να αποδώσει το δυστύχημα μόνο στον σταθμάρχη και όχι στους μηχανοδηγούς και στην Hellenic Train που μας έφερε τα σαπάκια», είπε σε έντονο ύφος, χαρακτηρίζοντας την κατάθεση του ισχυρού άνδρα της Hellenic Train, «απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική τόσο για τα θύματα της τραγωδίας, όσο και για τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής».

Τελικά και με δεδομένη τη συμφωνία όλων των κομμάτων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στην Εισαγγελία την κατάθεση του κ. Καποτόρτο, ο οποίος πάντως απάντησε στην ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής με τη φράση «ουδέν σχόλιο».


Καποτόρτο: Οι όποιοι εκτροχιασμοί οφείλονται σε ευθύνη του ΟΣΕ

Ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στην Επιτροπή, υποστήριξε ότι «οι όποιοι εκτροχιασμοί τρένων έχουν σημειωθεί οφείλονται σε ευθύνες του ιδιοκτήτη υποδομής, δηλαδή στον ΟΣΕ».

Κληθείς από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο να παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία για το πόσοι μηχανοδηγοί έχουν υποστεί εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια, είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, ενώ στο ερώτημα αν θα έστελνε τα παιδιά του να ταξιδέψουν με τρένο απάντησε «ασφαλώς».