Να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα τους. Οι θεσσαλοί αγρότες αναμένεται ότι θα καταθέσουν το απόγευμα στη γενική τους συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας, πρόταση παράτασης των κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στα parapolitika.gr οι επικεφαλής των μπλόκων Κώστας Τζέλλας και Παναγιώτης Ματθαιακάκης επεσήμαναν ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού περί αύξησης  έως 10.000 ευρώ των προκαταβολών δεν τους καλύπτουν αφού οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη ενίσχυση των 2.000 ευρώ. Τονίζουν ακόμη ότι θα περιμένουν και τη σχετική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες 5.000-10.000 ευρώ στον εξοπλισμό

Ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις δράσεις τους. «Μας λένε ότι οι πόρτες είναι  ανοιχτές και πως ανά πάσα στιγμή μπορούμε να τους δούμε. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται να πάμε, αν δεν μας μιλήσουν συγκεκριμένα», δηλώνει ο Χρήστος Σιδερόπουλος από τον Αγροτικό Σύνδεσμο Λάρισας.

Αύριο το πρωί οι αγρότες αναμένεται να κινηθούν από τον κόμβο δέλτα του Ε65 προς το κέντρο της πόλης και να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό. Τέλος, στα αλλά μέτωπα της Κρήτης, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφεται μερική αποκλιμάκωση.

Δείτε φωτογραφίες:

bloka_kinitopoiseis_agrotes3
bloka_kinitopoiseis_agrotes1
bloka_kinitopoiseis_agrotes4
bloka_kinitopoiseis_agrotes2