Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία "Avgi", η οποία μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες έφερε και τα χιόνια, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Στα "λευκά" έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, με την χιονόπτωση να είναι ήπια σε Βοιωτία και Εύβοια. Στην Αττική το χιόνι έχει κάνει την εμφάνιση του σε Βίλια, Πεντέλη, Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι ισχυροί βοριάδες κρατούν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα, ενώ τα σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά σε Βίλια, Ερυθρές και στον δήμο Διρφύων Μεσσαπιών Εύβοιας.

Από αύριο Τετάρτη (31/010) θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένιση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας. 


Ιπποκράτειος Πολιτεία

Παρά την χιονόπτωση που σε αρκετές περιοχές ήταν ισχυρή το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. 

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία συνεχίζει να χιονίζει κατά διαστήματα με το θερμόμετρο να δείχνει 0 βαθμούς κελσίου. Το χιόνι είναι πυκνό, ωστόσο χάρις την συνεχή παρουσία εκχιονιστικών μηχανημάτων οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Βίλια

Στα Βίλια έχει σταματήσει αυτή την ώρα η έντονη χιονόπτωση, όμως το ύψος του χιονιού έχει φτιάσει τα 40 εκατοστά. Σε κοντινούς οικισμούς, έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, όπως στη Μαγκούλεζα, το Κρύο Πηγάδι και τον Άγιο Νεκτάριο. Από τα ξημερώματα της Κυριακής, που ξεκίνησε η χιονόπτωση επιχειρούν περισσότερα από 15 μηχανήματα έργου, τα οποία έχουν καταφέρει να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Σε λειτουργία βρίσκεται 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών στο δήμο, για έκτακτα περιστατικά. Λειτουργούν και θερμαινόμενες αίθουσες και γίνονται και κατ’ οίκον παραδόσεις αλατιού.

Εύβοια

Στη Σέτα Ευβοίας σε υψόμετρο 850 μέτρων έριξε τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού και σε πολλά σημεία ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Μέχρι και αυτή την ώρα χιονίζει, το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι χιονομπόρες με βροντές και αστραπές.

«Όλοι οι οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί, χρειάζονται αλυσίδες στους ορεινούς όγκους, πιστεύω ότι το φαινόμενο θα περάσει και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα», ανέφερε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος.

Με 35 μηχανήματα έργου περιφέρεια και δήμοι κατάφεραν να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας όπου παρατηρήθηκε χιονόπτωση.

 

Δερβενοχώρια

«Σαν δήμος έχουμε μεριμνήσει με αλάτι, με εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν είχαμε πρόβλημα, ήταν το χιόνι αρκετό αλλά έχουμε συνηθίσει» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Στεφάνι Δερβενοχωρίων, Ιωάννης Φιλιππής.

Το ένα από τα 8 εκχιονιστικά του δήμου Τανάγρας βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού Στεφάνι με τους 200 κατοίκους και κατόρθωσαν επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να κρατήσουν τους δρόμους των χωριών ανοιχτούς.