«Όλα τα χρήματα που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου από δωρεές για τον "Άλλον Άνθρωπο" χρησιμοποιήθηκαν για ανάγκες σίτισης στο πλαίσιο της κοινωνικής κουζίνας», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Νίκος Αλεξανδρής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται στη δίνη της έρευνας για ξέπλυμα χρήματος, ύστερα από έρευνα των Αρχών για κατάθεση δωρεών σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων, καθώς και αναφορών για χρήση μέρους των δωρεών για να ικανοποιηθεί το προσωπικό πάθος του για τον τζόγο.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνήθηκε ότι έχει παίξει στον τζόγο λεφτά από δωρεές και υποστήριξε πως υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις για όλα όσα φέρεται να τον κατηγορούν, τα οποία θα εξηγήσει όταν κληθεί επισήμως από τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: Όργιο φημών για τη σχέση του Πολυχρονόπουλου με τον τζόγο: "Έχασε 1,5 εκατ. ευρώ στα φρουτάκια" - "Nα μην αναιρέσουμε το πολύτιμο έργο του"


Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Έχει διαχειριστεί 40 εκατομμύρια ευρώ

Ο δικηγόρος του, Νίκος Αλεξανδρής, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι όλα τα χρήματα που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών του από δωρεές χρησιμοποιήθηκαν για ανάγκες σίτισης στο πλαίσιο της κοινωνικής κουζίνας.

Επισήμανε ότι υπάρχουν εξηγήσεις για όλα όσα ακούγονται, καθώς και ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο πόρισμα, αλλά μια προληπτική διάταξη, μια αρχική διαδικασία που έχει κινηθεί από τις Αρχές.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «αν τελικώς τελειώσει η υπόθεση και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αποδειχθεί ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό, δυστυχώς δεν θα έχει ανάλογο χρόνο για να μιλήσει γι' αυτό στα ΜΜΕ, η λάσπη θα έχει μείνει».

Σημείωσε δε αυτό που και ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» επισημαίνει στις τοποθετήσεις του ότι «ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο».

«Αυτός ο άνθρωπος μοιράζει 3.000 μερίδες φαγητού το πρωί και 3.000 φαγητού το βράδυ. Αν κάνουμε έναν πολλαπλασιασμό, αυτό μας οδηγεί σε 18-20 εκατομμύρια μερίδες φαγητού. Βάλτε ένα κόστος 2 ευρώ κατ' ελάχιστον και θα δείτε ότι μιλάμε για τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διακινηθεί. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν στο φαγητό. Ακόμη και τώρα αν πάτε, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κοιμάται μέσα στην κουζίνα», είπε ο κ. Αλεξανδρής.


"Τις επόμενες ημέρες θα πάμε στην Αρχή"

«Για να μπορέσει κάποιος να καταθέσει στοιχεία, υπάρχει μια διαδικασία. Άρα, εάν δεν κληθεί, δεν μπορεί να καταθέσει το παραμικρό. Τις επόμενες ημέρες θα πάμε στην Αρχή για το ξέπλυμα, θα συνομιλήσουμε και θα δούμε τι ακριβώς είναι αυτά τα οποία φέρεται να υπάρχουν. Στην Εισαγγελία θα πάμε εάν μας καλέσει κάποιος εισαγγελέας», εξήγησε ο δικηγόρος στο OPEN.

Στην ερώτηση αν μπορεί να λειτουργήσει «Ο Άλλος Άνθρωπος» με δεσμευμένους λογαριασμούς, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως «είναι λίγο δύσκολο. Ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανέναν λογαριασμό, ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα στο όνομά του. Τον κατηγορούμε γιατί δεν έχει μία ΜΚΟ και πριν από λίγες μέρες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ πως είναι βρόμικες. Θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Ο "Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε και λειτουργεί ακόμα σαν μια παρέα. Δεν μπήκε σε γρανάζια νομικά. Καλώς ή κακώς. Είναι μια παρέα που θέλει αποκλειστικά και μόνο να προσφέρει».

«Ο άνθρωπος αυτός είναι καθαρός, διάφανος και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε και όταν κληθεί, θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.