Πέρα από κάθε φαντασία ξεφεύγουν τα όσα περιγράφουν μάρτυρες που γνώριζαν τη σχέση του «Άλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου με τον τζόγο. Και αυτό διότι μιλούν για υπέρογκα πονταρίσματα και για την ιδιαίτερη «λατρεία» του εμπνευστή της κοινωνικής κουζίνας για τα «φρουτάκια».
Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Δεν έχω παίξει σε τζόγο χρήματα του "Άλλου Ανθρώπου" - Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: "Έχασε 1,5 εκατ. ευρώ στα φρουτάκια"

Μία τέτοια μαρτυρία για τον «Άλλο Άνθρωπο» μεταδόθηκε από την εκπομπή «T-Live» του Alpha, με έναν θαμώνα καταστήματος OPAP Play να μιλά για τις «συνήθειες» του Πολυχρονόπουλου. Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει κατ’ εκτίμηση πως ο «Άλλος Άνθρωπος» ενδεχομένως να έχει χάσει κι ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ (!) σε αυτά τα παιχνίδια, τύπου «κουλοχέρη».

«Κάθε μέρα τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ από το 2012. Ερχόταν άλλοτε μόνος του, άλλοτε με μία ξανθιά. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα άλλα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε δύο ευρώ το πάτημα, το μεγαλύτερο ποντάρισμα μηχανήματος», αναφέρει η σοκαριστική μαρτυρία.

Διαβάστε ακόμα: "Ο Άλλος Άνθρωπος": Κάτω από τις ευχαριστίες για τις δωρεές είχε αναρτήσει τις αποδείξεις από τις στοιχηματικές


"Το πολύτιμο έργο του δεν μπορούμε να το αναιρέσουμε"

Στον αντίποδα, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Άνθρωποι που έχουν δει από κοντά το κοινωνικό έργο του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου και δεν μπορούν να πιστέψουν πως είχε τέτοια σχέση με τον τζόγο.

Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη, που έχει συνεργαστεί εθελοντικά επί σειρά ετών με τον «Άλλο Άνθρωπο», μίλησε για «κατραπακιά», ωστόσο υπογράμμισε πως θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί για το τι πραγματικά συμβαίνει και αν ευσταθούν οι αιτιάσεις περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και για ξέπλυμα χρήματος, όπως προέκυψε από το πόρισμα της αρμόδιας Αρχής.

«Το πολύτιμο έργο αυτού του ανθρώπου και αυτής της πρωτοβουλίας δεν μπορούμε να το αναιρέσουμε. Μόνο από τα δικά μου χέρια έχουν περάσει περισσότερες από 60.000 μερίδες φαγητού, άρα έγινε έργο και σε αυτό πρέπει να σταθούμε. Εγώ δεν αποκαθηλώνω κανέναν. Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε πολύ εμπνευστικός για μένα, ίσως σε αυτό το πλαίσιο να ερμήνευσα και το ότι δεν είχε προσωπικό λογαριασμό», είπε, μεταξύ άλλων, η σεφ και συμπλήρωσε: «Ασχολούμαι έντεκα χρόνια και δεν είχα καταλάβει τίποτα. Όσον αφορά στον λογαριασμό, τι να πω; Κάπου έπρεπε να κατατίθενται τα χρήματα αυτά. Το ποιος τα διαχειριζόταν, όμως, δεν μπορώ να το ξέρω. Στη δική μου αντίληψη, πάντως, δεν είχαν υποπέσει καταγγελίες, ούτε παράπονα πριν από τον έλεγχο που διενεργήθηκε».

"Δεν έχω ούτε παπάκι"

Σε δεύτερη επίσημη ανακοίνωση (η πρώτη εξεδόθη το βράδυ της Δευτέρας) προχώρησε χθες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αυτή τη φορά με την υπογραφή των δύο συνηγόρων του, Αλέξανδρου Κατσιφού και Νικόλαου Αλεξανδρή. Σε αυτή μιλά για διαπόμπευση από τη στιγμή που δεν έχει προκύψει η παραμικρή κατηγορία εις βάρος του, ενώ αναφέρεται στο έργο του. Παράλληλα, όμως, υπογραμμίζει πως δεν έχει το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο, θέλοντας να αναδείξει πως η δράση του μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

«Είκοσι εκατ. γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατ. γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. [...] Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί εις βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει εις βάρος μου, πολλώ δε μάλλον εις βάρος του "Άλλου Ανθρώπου". Δεν έχω εταιρείες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες ούτε πράγματα αξίας, ούτε "παπάκι" καν, ακόμη και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του "Άλλου Ανθρώπου", εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι εις βάρος μου κατηγορίες, αν κι εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν [...]», τονίζει, μεταξύ άλλων.


Ανατέθηκε σε εισαγγελέα η έρευνα

Μόλις την περασμένη Δευτέρα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας το πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα», με την υπογραφή του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Το πόρισμα σημειώνεται πως φέρει την ημερομηνία της 24ης Ιανουαρίου. Η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Πιέρρο, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, όπως και οι δύο ακόμη εμπλεκόμενοι (μητέρα και γαμπρός) έχουν διαπράξει απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αναμένεται να λάβει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της έρευνας και σε βάθος χρόνου θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση, προτού αποφασιστεί αν θα ασκηθούν διώξεις.


Βοσκός στην Αίγινα ο γαμπρός του

Νέες πληροφορίες καταφτάνουν αναφορικά με το ρόλο των προσώπων που εμφανίζονται στο πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα». Από την πρώτη στιγμή είχε προκύψει πως ένας από τους εμπλεκομένους είναι ο σύζυγος της αδελφής του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο Παύλος Τζίτζης. Ο γαμπρός του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου» φέρεται να έχει «δανείσει» τραπεζικό λογαριασμό του στον Πολυχρονόπουλο προκειμένου να τον εξυπηρετήσει για μία μεγάλη μεταφορά πρώτων υλών στην Τουρκία, την εποχή της κρίσης μετά τους μεγάλους θανατηφόρους σεισμούς στα ανατολικά της γειτονικής χώρας.

Ο Τζίτζης είναι κτηνοτρόφος στην Αίγινα και μιλώντας σε διάφορα μέσα, περιέγραψε τι είχε συμβεί την εποχή που «δάνεισε» τον τραπεζικό λογαριασμό του. «Ο άνθρωπος αυτός... τσάμπα τον κατηγορούν. Αυτός έχει δώσει και το παντελόνι του. Το έδωσε σε έναν άστεγο. Δεν τον είχα για τέτοιο (σ.σ.: να ασχολείται με τον τζόγο) άνθρωπο εγώ τον Κώστα» είπε αρχικά και στη συνέχεια περιέγραψε πώς έδωσε το λογαριασμό του: «Τότε που ο Κώστας πήγε στην Τουρκία να βοηθήσει, γιατί ήταν πολλές οι νταλίκες που έπρεπε να πάνε κι έπρεπε ο άνθρωπος να μαζέψει χρήματα για να στείλει τα τρόφιμα. Το είχε διαδώσει. Εγώ τον βοήθησα μία φορά και μετά έκοψα και την κάρτα και άλλαξα και τράπεζα».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime