Η 77χρονη ηγούμενη και η μικρότερη αδελφή της είναι οι δύο νεκρές στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη της Βοιωτίας.

Η ηγούμενη βρέθηκε απανθρακωμένη στο κελί της, ενώ νεκρή πιθανότατα από αναθυμιάσεις βρέθηκε δίπλα της και η 75χρονη αδερφή της. Οι δύο αδερφές εντοπίστηκαν νεκρές, πολύ κοντά σε μια ηλεκτρική θερμάστρα. Εξετάζεται η πιθανότητα να προκλήθηκε από αυτήν βραχυκύκλωμα και να εκδηλώθηκε η φωτιά, που στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές.

Οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες. Πιστοί που επισκέπτονται την Μονή ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους.

897980

Ενημέρωσαν στη συνέχεια τον δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιών Γιώργο Αραπίτσα, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού.

89798
242534
242534

Δυστυχώς Αρχές και πιστοί βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Η 77χρονη ηγουμένη και η μικρότερη αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια βρέθηκαν νεκρές στο δωμάτιο.

Τις τελευταίες ημέρες το μοναστήρι ήταν αποκλεισμένο λόγω του χιονιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί κλιμάκιο της πόλης προστασίας για να παραλάβει τις σορούς. Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.