Φίλος του 50χρονου προφυλακισμένου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούστικου στο Μεσολόγγι αποδεικνύεται ότι είναι ο 36χρονος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για διακεκριμμένη αρχαιοκαπηλία.

Οι αρχές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ερευνούν αν η σχέση των δύο αντρών συνδέεται με την πολύκροτη δολοφονία στο Μεσολόγγι, πράγμα που προς το παρόν δεν αποδεικνύεται.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη στον ΣΚΑΪ, ο 36χρονος είναι φίλος και με άλλο άνθρωπο από το περιβάλλον του κρεοπώλη, οπότε ίσως να γνωρίζει κάτι για την υπόθεση και αυτό θα πρέπει να εξεταστεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 36χρονος επιχειρούσε να πουλήσει αρχαιότητες μεγάλης αξίας και συνελήφθη στο Μεσολόγγι – μετά από συντονισμένη επιχείρηση-  το πρωί της Τετάρτη.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο στο Μοναστηράκι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης,
  • μαρμάρινη κεφαλή παιδιού
  • μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας.
  • Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ο 36χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του (κακουργηματικού χαρακτήρα), οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvahx33avox)

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ