Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένει η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει την Παρακευή έξι νέα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvmeodt6w81)

Την ίδια ώρα, οι αγρότες μετά το τέλος της Agrotica δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και σκληραίνουν τη στάση τους και κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλοί αγρότες καλούν τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα σε πανελλαδική σύσκεψη η οποία θα λάβει χώρα στη Νίκαια της Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο.

Διαβάστε ακόμα: Κυβέρνηση: Μέτρα κόστους 232 εκατ. ευρώ για τους αγρότες - Εκτίμηση ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση εντός των ημερών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες αναμένεται «ν’ αλλάξουν η μορφή του αγώνα», σημειώνουν με νόημα κάποιοι που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη. Αυτό πρακτικά σημαίνει είτε
πολύωροι αποκλεισμοί στο εθνικό δίκτυο, είτε ακόμη και οργανωμένη κάθοδο στην Αθήνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvmeodzlls1)

Σε κάθε περίπτωση η οποία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετείται μετά την πανελλαδική σύσκεψη της Τρίτης.

Με πανό και συνθήματα οι αγρότες διαδήλωσαν μέσα στον χώρο της ΔΕΘ

Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββάτου (3/2) με πανό και συνθήματα οι αγρότες διαδήλωσαν μέσα στον χώρο της ΔΕΘ, όπου εγκαινιάστηκε η 30ή Agrotica, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε σε διάλογο και συναίνεση. Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvek3i68j6p)

Οι κινητοποιήσεις, που ολοκληρώθηκαν περίπου στις 15:00 το μεσημέρι ξεκίνησαν από το πρωί, όταν εκατοντάδες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, με λεωφορεία και ΙΧ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και συγκεντρώθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Αρχικά, έφτασαν οι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία. Μάλιστα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στο δρόμο.

6102254
6102260