Δεν έχουν τέλος –δυστυχώς– τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, με τη νεανική παραβατικότητα πλέον να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα, στην Καλλιθέα τέσσερις ανήλικοι ξυλοκόπησαν 13χρονο για να του πάρουν το κινητό και τον απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε το πρόβλημα ως το σημαντικότερο της σύγχρονης εποχής και προανήγγειλε τη χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπισή του, με ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του λεγόμενου «panic button».

Διαβάστε ακόμα: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου στην Καλλιθέα από ανήλικους: ''Γιατί κρύβεσαι; Πάρε τον πατέρα σου να έρθει να τον σκοτώσουμε''

Application σαν το "panic button" για τη βία ανηλίκων

Μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε τη δημιουργία εφαρμογής για τη βία ανηλίκων.

«Σήμερα υπάρχει αυτό το θέμα της βίας ανηλίκων και ακόμα δεν έχουμε συγκροτήσει μια οργανωμένη πολιτική ούτως ώστε να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο και να πούμε στους γονείς "τα παιδιά σας από δω και πέρα, όταν θα βγαίνουν έξω, δεν θα κινδυνεύουν"».

Σημείωσε ακόμη: «Ξεκινήσαμε ήδη να δημιουργούμε ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα. Ταυτόχρονα μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση. Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application, το οποίο θα ειδοποιεί την Αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών», είπε ο υπουργός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywha924680h)