Οι Αλκυονίδες ημέρες είναι εδώ και θα κρατήσουν αρκετές μέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Όπως λέει η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη θα υπάρξουν και περιοχές που η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 24 βαθμούς στην καρδιά του χειμώνα. Ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Το καιρικό αυτό μοτίβο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη (8/2).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με λίγες αραιές συννεφιές προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει αργά το μεσημέρι στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αθήνα, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 4-5 μποφόρ. Έτσι, ο υδράργυρος να φτάσει το μεσημέρι κοντά στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικές μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός των επόμενων ημερών σε 7 ερωταπαντήσεις - Τι είναι ο ''Ωμέγα Εμποδιστής''


Ανοιξιάτικο το σκηνικό μέχρι την Πέμπτη - Χαλάει ο καρός από την επόμενη εβδομάδα

Οι θερμές αέριες μάζες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη (8/2) θα βλέπουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς. Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα «αγγίξει» τους 22 βαθμούς και στην κεντρική και νότια τους 24.

Απουσία βροχοπτώσεων θα σημειωθεί τις επόμενες μέρες μέχρι και την Παρασκευή (9/2) στη χώρα, αλλά και στη Μεσόγειο, καθώς έχει απλωθεί το λεγόμενο «ατμοσφαιρικό βουνό» και λειτουργεί σαν «ομπρέλα» προστασίας για τις κακοκαιρίες. Την Παρασκευή ίσως σημειωθούν κάποιες λίγες βροχοπτώσεις προς τα Δωδεκάνησα, ενώ πιο οργανωμένες κακοκαιρίες θα σημειωθούν από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα επιστρέψουμε σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες, με περισσότερες βροχές αλλά όχι μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyww1uz6qhw9)