Σε εξέλιξη είναι επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή, με τις δυνάμεις της να έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή 18 φοιτητών.

Πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση του Πανεπιστημίου ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. πως η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη και πως, μάλιστα, η εξεταστική θα διεξάγονταν μέσω διαδικτύου.

Έτσι, διμοιρίες των ΥΜΕΤ προχώρησαν σε επέμβαση εντός του campus, προχωρώντας στην προσαγωγή 18 φοιτητών. Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στο σημείο, με φοιτητές να διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση.

Ακολούθησε κινητοποίηση φοιτητών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν νωρίτερα στην κατάληψη της Νομικής Σχολής

Νωρίτερα, με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής καθηγητής Μιχάλης Χρυσομάλλης έκανε γνωστό πως η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου αναστέλλεται για το υπόλοιπό της λόγω της κατάληψης. Από εδώ και στο εξής «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολοιπόμενα μαθήματα προς εξέταση».

Κινητοποίηση φοιτητών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής! Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν νωρίτερα στην κατάληψη της Νομικής ΣχολήςΗ ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

katalipsi_komotini_