Σοκαρισμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι του Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο για την υπόθεση της κατ' εξακολούθηση σεξουαλικής κακοποίησης της 15χρονης ανήλικης κοπέλας, η οποία, βάσει της εξάμηνης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ., είχε πέσει σε χέρια αγνώστων, με αποτέλεσμα τη σεξουαλική εκμετάλλευση της.

Κάτοικοι του χωριού μίλησαν στην κάμερα της Τηλεόρασης CRETA και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάζου για τη μητέρα της ανήλικης αλλά και για τα ψυχολογικά προβλήματα του πατέρα, όπως λένε, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

mylopotamos_exafanisi

«Έχω ακούσει ότι μάλλον εμπλέκεται ένας Πακιστανός, μάλλον και η μάνα της. Καλός άνθρωπος ήταν ο πατέρας, αλλά έπινε πολύ. Κυκλοφορούσε μαζί με τον πατέρα της στο χωριό. Το μάθαμε απότομα. Δεν το περιμέναμε. Καλή οικογένεια ήταν. Ήσυχοι άνθρωποι», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

mylopotamos2

«Όλα αυτά γίνονταν λόγω των γονιών της, γνώριζα μόνο τον πατέρα, που κυκλοφορούσε στην περιοχή», ανέφερε μια νεαρή κοπέλα.

mylopotamos3

«Υπήρχε προϊστορία με αυτόν τον άνθρωπο. Ήξερα ότι δεν ήταν ψυχικά καλά. Είχε ακουστεί για το κοριτσάκι ότι το εξέδιδε ο πατέρας. Με προβληματίζει που δεν έγινε κάτι για να το προλάβουν όλο αυτό και με το κοριτσάκι και με τον πατέρα. Έχω ακούσει ότι το κοριτσάκι δούλευε κάπου και ως σερβιτόρα», δήλωσε νεαρός άνδρας.

mylopotamos1

Συγκεκριμένα, για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 15χρονης κατηγορούνται 12 άτομα Έλληνες και αλλοδαποί, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι Αρχές.

Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων, αλλοδαπής καταγωγής, συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες και μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «κουβάρι» της υπόθεσης, που πλέον βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών, άρχισε να ξετυλίγεται μετά από ανώνυμη καταγγελία μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν δηλαδή 12 ετών.

Το «Χαμόγελο του παιδιού», στέκεται στο πλευρό της ανήλικης και της οικογένειάς της. «Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θα πρέπει τα αντανακλαστικά να είναι άμεσα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας πως η τοπική κοινωνία έχει γνώση του γεγονότος και «δεν είναι μυστικό».

Η σχετική ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην "Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056" ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες, για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό, στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την "Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056" με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών ανενόχλητοι».


Πηγή: creta24.gr