Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε ένας δάσκαλος στο εξωτερικό προκειμένου να διδάξει στους μαθητές του αρχαία ιστορία της Ελλάδος. Μάλιστα, το διαδίκτυο υποκλίθηκε στον συγκεκριμένο  δάσκαλο, γιατί έπαιξε το διάσημο video game Assassin’s Creed, ώστε να διδάξει σε μαθητές δημοτικού την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

Ο εκπαιδευτικός που διατηρεί λογαριασμό στο TikTok με το όνομα «Mr Mahathey», δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο διακρίνεται μια τεράστια τηλεόραση πάνω στον πίνακα. Στην οθόνη ξεπροβάλει ένας αετός και η κάμερα πηγαίνει σε πρώτο πρόσωπο, όπου δείχνει τη μάχη στις Θερμοπύλες, κατά τους περσικούς πολέμους.

Στο κλιπ ο δάσκαλος εξηγεί πώς ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Λεωνίδας τοποθέτησε τον στρατό του και ότι εκμεταλλευόμενος το στενό πέρασμα, προσπάθησε να καθυστερήσει τους Πέρσες, ώστε να οργανωθούν οι υπόλοιπες αρχαιοελληνικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη New York Post, τα σχόλια έπεσαν βροχή κάτω από την ανάρτηση και αρκετοί υποκλίθηκαν στην κίνηση του εκπαιδευτικού, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρακτική πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία.

 «Μακάρι να γινόταν συνέχεια αυτό. Δεν θα έχανα κανένα μάθημα», έγραψε ένας χρήστης και ένας άλλος πρόσθεσε ότι «τα video games δεν είναι μόνο παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως τρόπος διδασκαλίας, αν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς».

Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχα είχε πράξει και ένας Έλληνας δάσκαλος στα Ιωάννινα, όπου έπαιξε το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι για να διδάξει το μάθημα της ιστορίας στους μικρούς μαθητές.

@mrmahathey Nothing like using Assassin’s Creed to teach the Battle of Thermopylae #fyp #foryou #assassinacreed #odyssey #teacher #history #historyteacher #middleschoolteacher ♬ original sound - Jade1803