«Προφανώς είναι μια πρωτοβουλία στην ευρύτερη συζήτηση που προφανώς ξεκινάει στον προοδευτικό χώρο για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα και το κατά πόσο ο κοινοβουλευτικός αλλά και κομματικός κατακερματισμός ευνοεί την κυβέρνηση, που προφανώς την ευνοεί» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Ο διάλογος είναι πάντα καλός και ειδικά δημοσίως δεν γνωρίζω όμως με ποιες διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε αυτή τη σύγκλιση, αν είναι απλά μια αυθόρμητη προσπάθεια μέσω γνωριμίας αυτών των τριών προσώπων ή αν υπάρχει κάτι άλλο» σημείωσε ακόμη ο Χάρης Μαμουλάκης.

Ο  Χάρης Μαμουλάκης στον Γίαννη Αργυρό " Πρωινές ιστορίες" 7-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το αγροτικό ζήτημα:

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ο διάλογος βοηθά αλλά πρέπει να υπάρχει και η πολιτική βούληση. Δεν μπορούν να μιλάνε για έλλειψη δημοσιονομικού χώρου οι κυβερνόντες της ώρα που διαθέτουν πόρους και μάλιστα πολύ γενναία για άλλες κατευθύνσεις ή για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπών. Ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ σοβαρός για να σκεπτόμαστε περικοπές όταν υπάρχουν οι δυνατότητες.

Κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία «Απέναντι στον Μητσοτάκη»:

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Προφανώς είναι μια πρωτοβουλία στην ευρύτερη συζήτηση που προφανώς ξεκινάει στον προοδευτικό χώρο για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα και το κατά πόσο ο κοινοβουλευτικός αλλά και κομματικός κατακερματισμός ευνοεί την κυβέρνηση, που προφανώς την ευνοεί. Ο διάλογος είναι πάντα καλός και ειδικά δημοσίως δεν γνωρίζω όμως με ποιες διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε αυτή τη σύγκλιση, αν είναι απλά μια αυθόρμητη προσπάθεια μέσω γνωριμίας αυτών των τριών προσώπων ή αν υπάρχει κάτι άλλο.

Ερωτηθείς αν δημιουργεί «πρόβλημα» να είναι στο ίδιο τραπέζι ο κ. Τεμπονέρας με την κα Αχτσιόγλου:

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι ξεπερασμένο υπό την έννοια ότι πολλές φορές έχουν εμφανιστεί σε πάνελ πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά. Μπορεί να ξενίζει λίγο αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μείζον. Δεν ξέρω αν υπάρχει και μια συνεννόηση των τριών αυτών προσώπων με τα κόμματά τους είναι και αυτό ένα ζήτημα που δεν δύναμαι να το γνωρίζω.