Συνεχίζονται για μια ακόμη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου και του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη Κούτσικου, του 31χρονου που δολοφονήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου από έναν 51χρονο κρεοπώλη.

Η υπόθεση, ωστόσο, δείχνει να έχει μπλοκάρει στο κομμάτι της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ούτε τα δείγματα για τις τοξικολογικές έχουν μεταφερθεί σε εργαστήρια, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου. Αυτό συμβαίνει, διότι η συνεργασία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας με τα ειδικά εργαστήρια έχει διακοπεί προ πολλού, με αποτέλεσμα τα δείγματα για εξετάσεις απ' όλες τις υποθέσεις που ερευνούν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες, πλην Αθήνας και Πειραιώς, να κρατούνται στα ψυγεία.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα ψυγεία της ιατροδικαστικής Ναυπλίου έχουν γεμίσει και δεν μπορούν να διαχειριστούν άλλα δείγματα και σε συνδυασμό με την προσωρινή έλλειψη του νεκροτόμου, τα περιστατικά μεταφέρονται σε άλλες ιατροδικαστικές της Πελοποννήσου.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ιατροδικαστική Πατρών να μην έχει αποστείλει την ιατροδικαστική έκθεση στην ανακρίτρια Μεσολογγίου που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Μπάμπη.

Ως προς τις αστυνομικές έρευνες, καθημερινά καταφτάνουν στα γραφεία της Ασφάλειας Μεσολογγίου αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου της τηλεφωνίας αλλά και από τις ανακτήσεις διαγραμμένων μηνυμάτων. Κάποια εξ αυτών αποκαλύπτουν διαλόγους του κατηγορούμενου κρεοπώλη με κατοίκους του Μεσολογγίου για έρευνες για αρχαία αντικείμενα, ενώ στα χέρια των αστυνομικών έχει φτάσει και ένα τμήμα των σβησμένων συνομιλιών του κατηγορούμενου με τον Μπάμπη Κούτσικο.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει ανακτηθεί και αποσταλεί το σύνολο των διαγραμμένων μηνυμάτων, τα οποία θα τεθούν προς διερεύνηση από τις Αρχές. Μόλις η ανακρίτρια Μεσολογγίου λάβει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα καλέσει εκ νέου για συμπληρωματική απολογία τον 51χρονο κρεοπώλη. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από τη στιγμή της πρώτης απολογίας του μέχρι σήμερα έχει προκύψει ένας τεράστιος όγκος επιβαρυντικών στοιχείων, όχι μόνο για την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη, αλλά και για επαφές του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.