Απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στη Μάνδρα βρέθηκε ο 59χρονος επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, με το καρτέρι θανάτου να έχει στηθεί από τους εκτελεστές του σε απόσταση μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του. Οι Αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων, που κατάφεραν να διαφύγουν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, είναι ένα φυλάκιο που υπάρχει στο σπίτι του 59χρονου επιχειρηματία στη Μάνδρα. Μάλιστα, το φυλάκιο έχει οπτική επαφή μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Είναι υπερυψωμένο και δομημένο ώστε να βλέπει ο φρουρός όσο πιο μακριά γίνεται, ενώ υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας, άλλες πιο παλιές και άλλες πιο καινούργιες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzrg6omwnwx)

Χρήστος Γιαλιάς: Εξετάζονται βίντεο για τη μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι μίλησαν για ένα ύποπτο όχημα, άλλη για μια μηχανή με δύο επιβάτες. Υλικό από κάμερες σπιτιών και καταστημάτων από δρόμους που οδηγούν στο σημείο της δολοφονίας έχει μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνες.

Οι δράστες φαίνεται πως πυροβόλησαν το όχημα εν κινήσει. Οι κάλυκες από Καλάσνικοφ που συγκεντρώθηκαν από το σημείο της δολοφονίας μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπως επίσης και ό,τι απέμεινε από το Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε μέσα στο όχημα.

Προφανώς, μετά τη δολοφονία, είτε το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες από κάποια βολίδα που ίσως έπληξε το ντεπόζιτο του οχήματος είτε την προκάλεσαν επί τούτου οι δράστες, οι οποίοι προτού εξαφανιστούν πέταξαν το πολεμικό τυφέκιο στο εσωτερικό, προκειμένου να αλλοιώσουν τα ίχνη τους.

Το παρελθόν του 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά

Το παρελθόν του 59χρονου ενδεχομένως να έχει σχέση με τη δολοφονική ενέδρα αναφέρουν οι αστυνομικοί, τονίζοντας πως ο άνθρωπος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνησης όπλων και εμπορίας ανθρώπων. Ενδεχομένως τα κίνητρα της δολοφονίας να έχουν σχέση με κάποια από τις παραπάνω υποθέσεις, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες αιτίες που οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία.

Υπενθυμίζεται πως και η πρώην σύζυγος του 59χρονου επιχειρηματία είχε δολοφονηθεί στην εξώπορτα του σπιτιού της, επίσης στη Μάνδρα Αττικής, το 2018. Ένας εκ των δραστών της δολοφονίας της γυναίκας είχε πει τότε στους αστυνομικούς πως επρόκειται για ληστεία μετά φόνου. Πλέον όμως, η υπόθεση, όπως έχουν γράψει από χθες τα «Παραπολιτικά», ανοίγει εκ νέου, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο δολοφονίες ίσως και να σχετίζονται.