Με τη διαδικασία του Αυτοφώρου θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή, το πρωί στον εισαγγελέα ο 48χρονος άνδρας από τον Τύρναβο, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο θεατρικό συγγραφέα Νίκο Νταβά.

Η δολοφονία συνέβη μέσα στο σπίτι του θύματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε πως δεν θυμάται τον λόγο που σκότωσε τον φίλο του εξαιτίας της υπερβολικής μέθης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί περίμεναν επί ώρες να συνέλθει ο 48χρονος για να μπορέσουν να του πάρουν κατάθεση.

Στο σπίτι εντοπίστηκαν ένα μαχαίρι και ένα σφυρί, τα οποία εξετάζονται εάν χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του 50χρονου. Η ιατροδικαστική εξέταση θα αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο 50χρονος μουσικός συγγραφέας οδηγήθηκε στον θάνατο αλλά και πόσα χτυπήματα δέχθηκε, αφού η πρώτη εικόνα δείχνει πολλαπλά.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως ο 48χρονος διαμένει στον Τύρναβο. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας έκλεψε ένα όχημα που ανήκει σε Αλβανό κάτοικο της περιοχής και με αυτό κατέβηκε στην Αθήνα. Πήγε κατευθείαν στο σπίτι του Νίκου Νταβά, όπου έπειτα από αρκετή ώρα και υπό συνθήκες που διερευνώνται, ο 48χρονος τον σκότωσε.

Σε βάρος του 48χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.