Στο Ισραήλ το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, σύγχρονο αλλά και κλασικό γνωρίζει, εδώ και δεκαετίες μεγάλη απήχηση. Δεν είναι τυχαίες οι «μόνιμες» εμφανίσεις πολλών δικών μας, γνωστών αλλά και λιγότερων «φημισμένων» καλλιτεχνών εκεί. Έτσι, αν και η χώρα περνά δύσκολες στιγμές, δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει με σεβασμό τον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον Βασίλη Καρρά.

Με τη φωνή του Avi Tubi που είναι ο σημαντικότερος καλλιτέχνης του Ισραήλ ο οποίος ερμηνεύει αποκλειστικά Ελληνικό ρεπερτόριο, ο λαός του Ισραήλ αποχαιρετά τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Γιάννης Παρλαπάνος ο οποίος φέρνει στη μνήμη μας μέσα από τους πρώτους στίχους, τα τραγούδια, την πορεία και τους λόγους που όλοι αγαπήσαμε τον Βασίλη Καρρά.

Τίτλος... «Για τον Βασίλη»

«Δεν πάω πουθενά είπαν τα χείλη σου, στους στίχους σου μια νύχτα ξελογιάστρα, απ’ τον Βορρά αρχίζει το ταξίδι σου, νύχτωσε κι απόψε δίχως άστρα. Μαζί σου πόνεσα, μαζί σου έκλαψα, μαζί σου έφτασα στα άκρα. Όσα τραγούδησες όλα τα έζησα, και κάθε στίχο σου τον κράτησα στα χείλη. Και βάζω δυο ποτά για την παρηγοριά, το ένα για μένα, το άλλο για σένανε, Βασίλη. Α ρε μοναξιά, είπαν τα χείλη σου, κατεδαφίζεται το όνειρό σου. Σου έκλεισε το σπίτι σου, αλήτη μου, μα εσύ τραβάς τον δρόμο τον δικό σου. Μαζί σου πόνεσα, μαζί σου έκλαψα, μαζί σου ζω κάθε καημό σου. Όσα τραγούδησες, όλα τα έζησα. Και κάθε στίχο σου τον κράτησα στα χείλη. Και βάζω δυο ποτά για την παρηγοριά, το ένα για μένα, το άλλο για σένανε, Βασίλη».


Avi Tubi - Για τον Βασίλη