Πολύ ακριβά θα πληρώσουν τις ανθοδέσμες φέτος οι ερωτευμένοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι αυξήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ξεπερνούν πολλές φορές τις αυξήσεις σε τρόφιμα και ποτά και πολλοί, όπως φαίνεται, θα τα δουν μόνο... σε φωτογραφία.
Η πιο κλασική και ασφαλής επιλογή για δώρο την ημέρα των ερωτευμένων είναι, φυσικά, τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Αν πέρυσι έστελνες 100 για να εντυπωσιάσεις με 200 ευρώ, φέτος χρειάζεσαι 500 ευρώ.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzuc9r99fvd)


Αγίου Βαλεντίνου: 100 ευρώ για μια ανθοδέσμη

Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές, με τιμές όμως και πάλι στα 100 ευρώ, αν μιλάμε για μία ανθοδέσμη που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα μπουκέτα θα έχουν ένα «αγκαθάκι» στην τιμή. Από την άλλη, οι κυρίες περιμένουν την ανθοδέσμη τους και σίγουρα δεν θα είναι αρκετά ένα-δύο λουλούδια.

Γιατί έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα λουλούδια

Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

Από την άλλη, στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει πάντα και plan B. Kαι εδώ η τιμή έχει τσιμπήσει αλλά με ένα μικρότερο ποσό μία ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει στην αγαπημένη με €30.

Πολλοί βέβαια θα παρατηρήσουν πως και αυτά τα λεφτά είναι ένα μεροκάματο. Από την άλλη, μία ημέρα τον χρόνο είναι, μία ανθοδέσμη λογικά θα αγοράσει κάθε ερωτευμένος, οπότε το κόστος μάλλον μπορεί να αντιμετωπιστεί θα πουν οι επιχειρηματίες του χώρου.