Πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και γνωστός αντιεξουσιαστής συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. H μυστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον ανήκει στην ΟΥΚ του Λιμενικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια.  Πρόκειται για δύο αδέρφια, λιμενικός και εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνστντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι οι άλλοι τρεις συλληφθέντες δεν είναι λιμενικοί, αλλά κάποιοι υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι πληροφορίες ότι οι συγκεκριμένοι προμηθεύονται όπλα και εκρητκικά, έφτασαν στο Τμήμα Εκβιαστών και οι έρευνες, όπως είπε, έγιναν ταυτόγχρονα σε Αθήνα, Πέραμα και Πειραιά.

Το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» για την συμμετοχή και την δράση του στην οργάνωση καταδικάστηκε σε 76 χρόνια φυλακής. Αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2019.

Οι 4 συλληφθέντες κατηγορούνται - κατά περίπτωση- για αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz15h7yidu1d)


Η σύλληψη μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς και οι σχέσεις με Greek Mafia

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς αλλά και τρία ακόμη άτομα που σχετίζονται με την ομάδα υποβρυχίων καταστροφών του Λιμενικού Σώματος που συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από ειδική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ δημιουργεί νέα δεδομένα στις έρευνες για την Greek Mafia.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες  είχαν στην κατοχή τους πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδυκαυστα φυτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώην στέλεχος των Πυρήνων φέρεται να είχε στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες.

Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλάκισης για τη δράση του με την οργάνωση και είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το μέλος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς» φέρεται να ήταν «συνέταιρος» με τον Β. Ρ. ή «Ράμπο» ή «ταξιτζή», όπως ήταν γνωστός στην Greek Mafia, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε μαφιόζικη ενέδρα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Οι ίδιες πηγές εικάζουν πως οι συλληφθέντες τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε βάρος ομογενών απο χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και για εκδίκηση.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
-4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
χειροβομβίδα,
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,
-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
φορητός ασύρματος,
αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,
-4- σιδερογροθιές,
ρόπαλο,
φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,
αναβολικές ουσίες,
αμπούλες αερίου,
-11- κινητά τηλέφωνα,
-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
εξωτερικός σκληρός δίσκος,
ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.