Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας ασκήθηκε σε βάρος του 48χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία του 50χρονου συγγραφέα και μουσικού Νικόλα Νταβά στα Εξάρχεια.

Ο 50χρoνος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης νεκρός μέσα σε διαμέρισμα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε τραύμα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκαν ένα σφυρί και ένα μαχαίρι.

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Η ομολογία-σοκ

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει την ανθρωποκτονία του 50χρονου μουσικού στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με το MEGA, o φερόμενος ως δράστης προσπάθησε να περιγράψει τον τρόπο διάπραξης της εγκληματικής του πράξης, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι χτύπησε αρκετές φορές το θύμα στο κεφάλι με τα χέρια και ίσως με κάποιο ανευρεθέν εργαλείο - όμως δεν θυμάται λόγω της έντονης συναισθηματικής και ψυχολογικής φόρτισης που είχε με το θύμα επειδή είχαν τσακωθεί για αδιευκρίνιστο λόγο.

Δολοφονία στα Εξάρχεια: Ποιος είναι ο Νικόλας Ντάβας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος ήταν ένας διανοούμενος μουσικός, κινηματογραφιστής και συγγραφέας. Ήταν ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου συνέβη το μοιραίο συμβάν, όπως επίσης κι ενός άλλου στον όροφο ακριβώς από κάτω. Συνεργάτες του καλλιτέχνες και οι ίδιοι μίλησαν στο MEGA για το σοκ που έχει πάθει ο καλλιτεχνικός χώρος από την είδηση της δολοφονίας του.

Ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης, σκηνοθέτης, ανέφερε στο MEGA: «Σε δέκα τραγωδίες πρωταγωνιστή τον είχα, καταπληκτικό παιδί, ένας άνθρωπος χωρίς να έχει τίποτα, το εγώ του ας πούμε δεν υπήρχε μέσα του, ήταν πέρα από το εγώ ήταν και εσύ. Πολύ ευγενικός και πολύ άνθρωπος μετριόφρων. Ενώ ήταν μεγάλο ταλέντο. Στις τραγωδίες κυριαρχούσε πάντοτε. Είναι μεγάλο πλήγμα για εμένα, έχασα έναν φίλο καλό και έχασε και η Ελλάδα έναν πολύ σημαντικό σκηνοθέτη. Ήταν πολυσύνθετο ταλέντο, έγραφε, έπαιζε μουσική, έχει σκηνοθετήσει και κινηματογράφο».

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης, η ευαίσθητη ψυχή, ο σεμνός άνθρωπος. Όποιος και αν μίλησε στο MEGA επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο που φιλοτεχνεί το ίδιο πορτρέτο ενός μεγάλου καλλιτέχνη και ξεχωριστού ανθρώπου.

Ξάδελφος του θύματος ανέφερε: «Ο Νικόλας καταρχήν δεν ήταν μουσικός, ήταν σκηνοθέτης και ηθοποιός. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε αισθήματα καλά».

"Δεν ξέρω τον δράστη", λέει η αδελφή του θύματος

Μιλώντας στο MEGA, η αδελφή του θύματος τονίζει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τις Αρχές, ενώ δεν γνωρίζει καν τον δολοφόνο. «Ήταν πολύ καλό παιδί ο Νίκος και πολύ καλός άνθρωπος. Βοηθούσε τους πάντες. Είναι άδικο που έφυγε με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω καν τον δράστη. Δεν γνωρίζω τίποτα. Ούτε πώς τον λένε, ούτε ποιος είναι. Δεν έχω καμία ενημέρωση. Η Αστυνομία μου είπε μόνο "συλλυπητήρια για τον αδερφό σας, να περάσετε να σας ενημερώσουμε"», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0m21meyq49)


Με πληροφορίες από MEGA