Οι τέσσερις συλληφθέντες ετοίμαζαν, κατά την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., μια σημαντική εγκληματική επίθεση, καθώς διέθεταν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, όπως μεταδίδει το Star. Οι έρευνες επιταχύνθηκαν για τον εντοπισμό των όπλων που είχαν στην κατοχή τους, με σκοπό τη σύλληψή τους και την αντιμετώπιση μιας πιθανής νέας επίθεσης, η οποία ενδέχεται να συνδέεται με τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει στην εγκληματική οργάνωση Greek Mafia.

Πρόκειται για πρώην ηγετικό στέλεχος των "Πυρήνων της Φωτιάς", δυο ΟΥκάδες που είχαν απομακρυνθεί από μάχιμες θέσεις και έναν πορτιέρη γνωστού νυχτερινού κέντρου.

Η καταγγελία στο τμήμα Εκβιαστών έγινε πριν από λίγες μέρες. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρώην ηγετικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το "πλούσιο" παρελθόν που φέρεται να έχουν οι συλληφθέντες

Σύμφωνα, πάντα με το ρεπορτάζ του Star, ο πορτιέρης του νυχτερινού κέντρου έχει κατηγορηθεί για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο! Ο πρώτος ΟΥΚάς φέρεται να έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ο δεύτερος ΟΥΚάς φέρεται να έχει κατηγορηθεί για παράσυρση μητέρας με αυτοκίνητο αλλά και για πειθαρχικά παραπτώματα. Όπως ανέφερε το Star, λόγω των περιστατικών αυτών είχαν απομακρυνθεί από «μάχιμες» θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές, μέχρι να εκδικασθούν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Οι δύο ΟΥΚάδες, πάντως, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.