Τον θάνατο του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι εξέτασε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, "Φως στο Τούνελ", φέρνοντας στη δημοσιότητα διάφορα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν κυνήγι χαμένου θησαυρού στην περιοχή, περιπλέκοντας περαιτέρω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 31χρονος.

Στο «Τούνελ» μίλησε αποκλειστικά ο επιχειρηματίας από το Μεσολόγγι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση μνημείων σε βαθμό κακουργήματος. Βρέθηκαν στην κατοχή του αρχαία που είχε ξεθάψει στη περιοχή των Λυομένων λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη, με πολλούς να σχετίζουν την υπόθεση του με το φονικό στην περιοχή. 

«Μόλις εντόπισα τα αρχαία το δήλωσα αμέσως. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, ούτε γειά. Όλοι στην περιοχή βγαίνουν για κυνήγι χρυσού, όχι αρχαίων», ανέφερε.

Όπως αποκάλυψε το «Φως στο Τούνελ», στο στόχαστρο των Αρχών για τη δολοφονία του Μπάμπη μπαίνουν τουλάχιστον 4 νέα πρόσωπα εκτός Μεσολογγίου. Η ανάλυση των ηλεκτρονικών πειστηρίων δείχνει τα πρόσωπα αυτά να ανταλλάσσουν μηνύματα με το θύμα και τον κρεοπώλη για λαθρανασκαφές στην περιοχή, λίγο καιρό πριν το φονικό.

Η ανακρίτρια μετά την ολοκλήρωση και της έρευνας στα ηλεκτρονικά πειστήρια αναμένεται να καλέσει για συμπληρωματική απολογία τον κατηγορούμενο. 

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας μέσω του «Τούνελ» και ζητά την βοήθεια των Ελλήνων για να εντοπιστούν τα ίχνη του επικηρυγμένου ομογενή Τζέιμς Δαλαμάνγκα, του πιο επικίνδυνου σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές ομογενή που εκτέλεσε εν ψυχρό άλλον Έλληνα οικογενειάρχη πριν από 25 χρόνια στο Σίδνεϋ.