«Πρέπει να μιλήσω, αλλά θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη όταν και άμα με καλέσει» είπε στο MEGA ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από τον «Άλλο Άνθρωπο», ο οποίος βρίσκεται στο «επίκεντρο» της εισαγγελικής έρευνας για τη διαχείριση των δωρεών της κοινωνικής κουζίνας. 
Με τις αποκαλύψεις, τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Κωνσταντίνος πολυχρονόπουλος δήλωσε αποκλειστικά στο «Χαμογέλα και Πάλι»: «Θα λάμψει η αλήθεια, μην αγχώνεστε».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Πρέπει να μιλήσω, αλλά θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη όταν και άμα με καλέσει»

«Όσο μπορούμε αντέχουμε. Ο κόσμος πάντα ήταν δίπλα μου. Τον «Άλλο Άνθρωπο» ο κόσμος τον έφτιαξε, ούτε εγώ ούτε κανένας. Θα λάμψει η αλήθεια παιδιά, μην αγχώνεστε. Πρέπει να μιλήσω αλλά θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη όταν και άμα με καλέσει. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ, είναι αυτοί που μας στηρίζουν, έχουν βάλει χρήματα, και ξέρουν που ακριβώς έχουν πάει. Τα τρόφιμα τα φέρνει ακόμα ο κόσμος. Θα ζητήσω συγγνώμη εάν αποδειχτεί ότι έχω κάνει κάτι, αν όχι γιατί να το κάνω; Μακάρι να ήξερα ποιος το ξεκίνησε αυτό, κάποιοι άλλοι γνωρίζουν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz23srfxn2gp)

«Ο Πολυχρονόπουλος μου είπε “άνθρωπος είμαι, έκανα ένα παιχνίδι, τι έγινε;”»

Στο μεταξύ, η εκπομπή του Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας μαρτυρία εθελόντριας η οποία «έδειξε» τη σύντροφο του Κ. Πολυχρονοπούλου πίσω από τις καταγγελίες.

«Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Μαγειρεύουν 30 χρόνια ακούραστα και σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Αν υπήρχε ζήλεια μεταξύ του Κωνσταντίνου και της συντρόφου του μπορεί να είπε και κανένα ψεματάκι. Ποιος ξέρει; Ζευγάρι είναι. Μπορεί κάτι να συνέβη και να είπε κάποια πράγματα από φθόνο. Ήξερα τα πάντα επειδή ήμουν μαζί τους. Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει ατασθαλίες. Αν ο Κωνσταντίνος έκανε καμία βλακεία με παιχνίδια, μπορεί να παρασύρθηκε, όλοι κάνουν λάθη. Δεν θέλω να κατηγορήσω τη σύντροφό του, αλλά από ζήλεια μπορεί να έγιναν όλα. Η ξανθιά κυρία δεν είναι στο πλάι του μετά από όσα έγιναν», ανέφερε αρχικά.

«Ο Κωνσταντίνος μου είπε πως δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Μου είπε ‘’άνθρωπος είμαι, έκανα ένα παιχνίδι, τι έγινε;’’. Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του ούτε σπίτι δικό τους δεν έχουν και πριν γίνει αυτό υπολόγιζαν να κάνουν μία αγορά. Αν έχει παίξει στον τζόγο δύο, τρία, τέσσερα χιλιάρικα είναι βλακεία. Αλλά να καταχραστεί χρήματα της κοινωνικής κουζίνας αποκλείεται», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz23vbrue8fd)

«Ο άλλος Άνθρωπος»: Στο μικροσκόπιο και άλλα πρόσωπα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν εκτός από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να ζητηθούν αρμοδίως μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών φέρεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ. Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καταλήγουν σε στοιχηματικές εταιρίες.

Μετά το τέλος της έρευνας, η δικογραφία θα επιστρέψει στον εισαγγελέα ο οποίος ανάλογα με τα ευρήματα είτε θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, είτε θα διατάξει την αρχειοθέτηση του φακέλου αν δεν στοιχειοθετείται η τέλεση των ερευνώμενων αξιόποινων πράξεων.