Τις αναλύσεις στα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην ηγετικού μέλους της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και των δύο ΟΥΚάδων του Πολεμικού Ναυτικού αναμένουν οι αστυνομικοί, ώστε να διαπιστώσουν αν σχετίζονται με τον πόλεμο ανάμεσα σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος την τελευταία τριετία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2t3goio6i9)


Σύλληψη πρώην στελέχους των "Πυρήνων της φωτιάς": Πιθανότατα προετοίμαζαν βομβιστική επίθεση

Η αστραπιαία επιχείρηση της περασμένης Παρασκευής, κατά την οποία συνελήφθησαν στα Εξάρχεια και σε περιοχές του Πειραιά οι τέσσερις κατηγορούμενοι, φαίνεται ότι δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι ο πρώην τρομοκράτης, οι δύο άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ και ο δίδυμος αδελφός του ενός εκ των δύο προετοίμαζαν πιθανότατα βομβιστική επίθεση.

Στην κατοχή του ενός στελέχους των ΟΥΚ εντοπίστηκε μισό κιλό εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, στην κατοχή του άλλου στελέχους του ΠΝ τέσσερα φιτίλια ακαριαίας πυροδότησης εκρηκτικών υλών, ενώ στο σπίτι του πρώην τρομοκράτη εντοπίστηκαν ένα πιστόλι, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε ακόμα: Πού στρέφονται οι έρευνες για το πρώην μέλος των "Πυρήνων" και τους ΟΥΚάδες - "Δεν συνδέονται οι 4 συλληφθέντες" λέει η ΕΛΑΣ


Στη φυλακή ο πρώην τρομοκράτης για οπλοκατοχή, ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες που κατείχαν τα εκρηκτικά

Τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού οδηγήθηκαν στο Ναυτοδικείο, όπου έπειτα από την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ ο πρώην τρομοκράτης οδηγήθηκε στη φυλακή εξαιτίας της οπλοκατοχής.

Οι δύο ΟΥΚάδες υποστήριξαν ότι τα εκρηκτικά και τα φιτίλια που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους ανήκουν στην υπηρεσία, είχαν ξεμείνει έπειτα από άσκηση και σκόπευαν να τα επιστρέψουν, ενώ ο 45χρονος πρώην τρομοκράτης ισχυρίστηκε ότι το πιστόλι ανήκει στη σύντροφό του που το είχε για ασφάλεια.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, πάντως, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα, ενώ διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του. Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θα προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής.


ΕΛΑΣ: "Οι τέσσερις άνδρες τελικά δεν συνδέονται μεταξύ τους"

Τόσο ο εκ νέου προφυλακισθείς πρώην τρομοκράτης όσο και ο 32χρονος ΟΥΚάς, ο οποίος κατείχε τα φιτίλια πυροδότησης, είχαν στενές σχέσεις με τον Βασίλη Ρουμπέτη που είχε δολοφονηθεί μαζί με τον γαμπρό του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις άνδρες τελικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, με τις έρευνες ωστόσο να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτό που ερευνάται είναι αν ο πρώην τρομοκράτης σχετίζεται με τον πόλεμο ανάμεσα σε ομάδες που διακινούν λαθραία τσιγάρα και το ενδεχόμενο να προμηθευόταν εκρηκτικά από τους δύο ΟΥΚάδες για να φτιάχνει βόμβες για το οργανωμένο έγκλημα.