Ο άνθρωπος που ευθύνεται για το ανεπανάληπτο στα ελληνικά χρονικά μακελειό ήταν ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Ένας άνθρωπος φιλήσυχος, πρόθυμος και αφιερωμένος στην υπηρεσία της οικογένειας Καρνέση.
Ο 76χρονος δούλευε τουλάχιστον τα τελευταία 36 χρόνια δίπλα στον Σπύρο Καρνέση (αδελφό της 77χρονης Μαρίας), αλλά βοηθούσε όλα τα μέλη της οικογένειας. Τον είχε ξεχωρίσει η μητέρα των τριών παιδιών, Ελευθερία Καρνέση (Σπύρου, Δέσποινας και Μαρίας), και μάλιστα είχε μεσολαβήσει προκειμένου να βαπτιστεί χριστιανός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz3odar76p09)


Μακελειό στη Γλυφάδα: Σαν μέλος της οικογένειας ο 76χρονος Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράι

Έτσι λοιπόν, ο αιγυπτιακής καταγωγής Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράι έγινε ουσιαστικά μέλος της οικογένειας. Στην Ελλάδα είχε έρθει περί το 1980 και λίγο αργότερα βρήκε δουλειά ως ναύτης. Η πρώτη εμφάνισή του, όμως, στο πλευρό της οικογένειας ως «ανθρώπου τους» χρονολογείται το 1987, όταν η οικογένεια επιδίωκε να αγοράσει ένα γενναίο κομμάτι από το σύμπλεγμα των νησιών Πεταλιοί στο νότιο Ευβοϊκό. Ο Άρης από ψυχοπαίδι της μητέρας γινόταν παράλληλα και δεξί χέρι του Σπύρου Καρνέση. Ο «καπετάν Σπύρος», όπως αποκαλείται από τους ντόπιους της νότιας Εύβοιας, φρόντιζε τον Άρη και αυτός έγινε ο επί των γενικών καθηκόντων του πασίγνωστου εφοπλιστή και μεγιστάνα πετρελαιοειδών.

Οι εργασίες στις οποίες επιδιδόταν ήταν πολλές. Ο 76χρονος ήταν ένας από τους οδηγούς της οικογένειας τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, ήταν επιστάτης των ιδιοκτησιών των Καρνέσηδων στους Πεταλιούς, επιβλέπων των επαύλεων, των σπιτιών, των αγροτικών καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έφτασε να αποτελεί ακόμη και βοηθό της υπερήλικης μητέρας των Καρνέσηδων μέχρι το τέλος της ζωής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξ αίματος συγγενείς του Άρη βρίσκονταν στην Αίγυπτο και δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους, αν κι ενίοτε τους βοηθούσε. Βοηθούσε, όμως, πολύ περισσότερο τους κατοίκους της κοινότητας του Μαρμαρίου στη νότια Εύβοια. Στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για έναν άνθρωπο «άγιο», που βοηθούσε από ιδιώτες μέχρι και τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, είτε με εργασία είτε με δωρεές, αφού οι Καρνέσηδες φρόντιζαν τον άνθρωπό τους με ένα σημαντικό μισθό.