Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα των αστυνομικών ως προς τα όπλα που είχε στην κατοχή του ο Αιγύπτιος που το πρωί της Δευτέρας εισέβαλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας των πρώην αφεντικών του στη Γλυφάδα και, αφού σκότωσε τρεις ανθρώπους, στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», το περίστροφο που βρέθηκε στην κατοχή του ηλικιωμένου Άρη είναι πολύ παλιό, ενώ η καραμπίνα είναι επίσης παλιά, αλλά έχει υποστεί τροποποιήσεις. Ένα από τα δύο όπλα έχει σβησμένο τον αριθμό πλαισίου, με αποτέλεσμα η διερεύνηση του πώς βρέθηκαν στην κατοχή του να είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών για αποτυπώματα και γενετικό υλικό στα όπλα του δράστη και αυτόχειρα, ενώ τα κίνητρα της δολοφονίας δείχνουν να είναι ξεκάθαρα από την έως τώρα διερεύνηση.

Ο επί 36 χρόνια έμπιστος των οικογενειών της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση έχασε κάθε έλεγχο όταν αρχικά απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ως επιστάτης των εξοχικών στους Πεταλιούς της Εύβοιας και ακόμα πιο πρόσφατα, όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει εδώ και χρόνια για να μένει, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Γλυφάδα: Η συζήτηση του δράστη με τη Μαρία Καρνέση λίγο πριν από το μακελειό

Ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται ότι είχε πάει αποφασισμένος για όλα τα ενδεχόμενα χθες το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής στην οδό Φλέμινγκ. Αρχικά ανέβηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση και είχε για λίγη ώρα συνομιλία μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να τον επαναπροσλάβει, η άρνησή της όμως ήταν που έκανε έξω φρενών τον Άρη.

Ο Αιγύπτιος, που γνώριζε τα κατατόπια, κατέβηκε στο αυτοκίνητο, πήρε τα όπλα του και επέστρεψε σκοτώνοντας αρχικά τον σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση, τον υπεύθυνο του λογιστηρίου και πρώην καπετάνιο της εταιρείας, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, και εν συνεχεία δολοφόνησε και την πρώην εργοδότριά του Μαρία.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, ο δράστης αναζητούσε και την αδελφή της Μαρίας, Δέσποινα Καρνέση, η οποία ωστόσο βρισκόταν σε άλλο όροφο και την ώρα του πανικού έσπευσε να βγει από το κτίριο, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Άρης κατέβηκε στο υπόγειο και, βλέποντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει, αποφάσισε να αυτοκτονήσει.