Νέες μαρτυρίες για το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή εταιρία στην Γλυφάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και φωτίζουν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Οι μαρτυρίες στο Live News δίνουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα και εξηγούν το πώς η αγάπη και ο σεβασμός του Αιγύπτιου δράστη για τους εργοδότες του, έγινε άσβεστο μίσος το τελευταίο διάστημα.

Τι συνέβη και ο ίδιος από αγαπητός, έγινε ανεπιθύμητος για τις 2 αδελφές Καρνέση που τον πλήρωναν για χρόνια. Πώς και γιατί πήρε αυτή την κοντόκαννη καραμπίνα στα χέρια κι σκότωσε 3 άτομα πριν βάλει τέλος και στη δικό του ζωή, στο υπόγειο της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν τις κινήσεις που έκανε ο δράστης μόλις μπήκε στην εταιρεία. Με την άτυχη επιχειρηματία να τρέχει αιμόφυρτη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί κι τον 76χρονο, πρώην υπάλληλό της να την ακολουθεί στο κάτω όροφο αποφασισμένος να την εκτελέσει.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έχουν χαθεί τρεις ανθρώπινες ζωές. Με τον δολοφόνο να γίνει αμέσως μετά αυτόχειρας.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Γλυφάδα: Η άγνωστη κληρονομιά από την μητέρα της οικογένειας

Μακελειό στη Γλυφάδα: Τι συνέβη τους προηγούμενους μήνες

Στενός φίλος της επιχειρηματικής οικογένειας μιλάει για πρώτη φορά. Εξηγεί τι είχε συμβεί τους προηγούμενους μήνες και τι πιστεύει ότι όπλισε τα χέρια του δράστη.

 «Τον διώξανε από την επιχείρηση μετά από 33 χρόνια και θεώρησε υπαίτιους αυτούς που σκότωσε, δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν άλλον πέρα από τους κατά τη γνώμη του υπαίτιους», είπε.

Ο 76χρονος που έβαψε τα χέρια του με αίμα, έγινε όπως λέει, κόκκινο πανί για τις δύο αδερφές Καρνέση, όταν πήρε το μέρος του αδερφού τους Σπύρου στην ενδοοικογενειακή τους διαμάχη.

Αρχικά, απολύθηκε από τη ναυτιλιακή και στη συνέχεια του έκαναν έξωση από το σπίτι που έμενε.

 «Πήγε μαζί με τον κ. Σπύρο, ο οποίος είναι το μεγάλο αφεντικό της εταιρίας και αυτή η εταιρία έχει διαμάχη εδώ και χρόνια με τον κ. Σπύρο. Έχουν οικονομική διαμάχη και είναι στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

Ο 70χρονος που είχε βαφτιστεί χριστιανός κι ήταν γνωστός σε όλους ως Άρης έδειχνε στεναχωρημένος το τελευταίο διάστημα και έκανε λόγο για αχαριστία. Κανείς όμως δεν φανταζόταν τα όσα έμελλε να συμβούν χθες το πρωί.

 «Το θεώρησε αχαριστία, ότι τον πετάξανε στον δρόμο, και αχαριστία γιατί ήταν ο επιστάτης και ήταν πολύ καλός και ήρεμος».

Η δολοφονική επίθεση στην ναυτιλιακή της Γλυφάδας

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο 76χρονος που είχε κρατήσει το κοντρόλ του γκαράζ μπαίνει στο πάρκινγκ της ναυτιλιακής και ανεβαίνει στα ενδότερα για να συναντήσει την Μαρία Καρνέση. Μαζί του έχει ένα σάκο, μέσα στον οποίο βρίσκονται τα όπλα του.

-Υπάλληλος εταιρείας: Άρη τι κάνεις εδώ;

-Δράστης: Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω.

Ο δράστης ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο της ναυτιλιακής. Αφήνει έξω από το γραφείο της Μαρίας Καρνέση τον σάκο με τα όπλα και μπαίνει στο γραφείο της. Ζητάει από εκείνη μια δεύτερη ευκαιρία. Η επιχειρηματίας αρνείται και αρχίζει καυγάς. Η 77χρονη κλειδώνει την πόρτα και τότε ο πρώην υπάλληλός της αρχίζει να πυροβολεί.

Η επιχειρηματία τρέχει αιμόφυρτη από τον δεύτερο όροφο στον πρώτο αλλά δεν καταφέρνει να γλιτώσει. Μπαίνει στο γραφείο του γαμπρού της Αντώνη Βλασσάκη και ο δράστης αρχίζει να τους πυροβολεί. Τους σκοτώνει και αμέσως μετά δίνει μάχη με τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη. Εκείνος όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας καταφέρνει να τον αφοπλίσει και να του πάρει την κοντόκαννη καραμπίνα, αλλά πέφτει νεκρός από το δεύτερο όπλο που κρατούσε ο 76χρονος.

Τρεις νεκροί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Με τον 76χρονο να σκοτώνει αρχικά την Μαρία Καρνέση, αμέσως μετά τον γαμπρό της και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αντώνη Βλασσάκη και στο τέλος τον πρώην καπετάνιο Ηλίας Κουκουλάρη, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της ναυτιλιακής.

Ο δράστης μετά τις τρεις δολοφονίες κατεβαίνει στο υπόγειο και όπως είχε προαναγγείλει στον φύλακα, δίνει τέλος στη ζωή του.

 «Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ από την ταραχή και από αυτό που έγινε σε αυτούς τους ανθρώπους».

Στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA φαίνονται εικόνες που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Με πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν φτάσει στο σημείο και να ετοιμάζονται για εισβολή.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, υπάλληλοι που άρχισαν να τρέχουν και κατάφεραν να σωθούν αποκάλυψαν τα όσα είχαν συμβεί. Πως στη ναυτιλιακή υπάρχουν συνολικά 4 νεκροί, με τον δράστη να έχει βάλει τέλος και στη δική του ζωή.

 «Είναι άγιοι άνθρωποι, βοηθούν όλο τον κόσμο και δεν έπρεπε να φύγουν με αυτόν τον τρόπο».

Η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Δέσποινα Καρνέση, συμπωματικά έλειπε από το γραφείο της. Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, ακολούθησε ενστικτωδώς το ρεύμα των υπαλλήλων που έτρεχαν να αποδράσουν. Βγήκε έξω από το κτήριο και με τη βοήθεια των αστυνομικών που είχαν ήδη φτάσει στο σημείο κατάφερε να σωθεί.

Η Δέσποινα Καρνέση αναμένεται να καταθέσει αύριο στους αστυνομικούς για το έγκλημα στη Γλυφάδα που συντάραξε τη χώρα.

 «Αν δεν φύγεις από το σπίτι θα σε κάψω σαν ποντίκι» – Η απειλή που δέχτηκε ο 70χρονος πριν το φονικό

O Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

 «Πήρε την τσάντα, ανέβηκε, άφησε την τσάντα στη σκάλα μπήκε στο γραφείο της Μ. Καρνέση. Φαίνεται πως ζήτησε να μείνει στο σπίτι. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως τις προηγούμενες ημέρες κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ‘’αν δεν φύγεις από το σπίτι θα σε κάψω σαν ποντίκι’’. Το έχει πει ο ίδιος σε ανθρώπους της εταιρίας και εκεί οι το έχουν καταθέσει. Το άλλο που προκύπτει από τις καταθέσεις είναι πως δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν άλλον πέρα από τη Μαρία Καρνέση. Οι καταθέσεις λένε πως δεν έψαξε να βρει τη Δέσποινα Καρνέση. Μέχρι να γεμίσει την καραμπίνα, η Μαρία έφυγε και πήγε στο γραφείο του γαμπρού της, τότε ακολούθησε ο 70χρονος. Από τη αστυνομία γίνεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά προσπαθούν δουν και το εάν συνάντησε κάποιον πριν πάει στην εταιρία».