Στο σπίτι της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς στο Τραγονήσι, εκεί όπου έμενε χειμώνα - καλοκαίρι ο μέχρι πρότινος έμπιστος επιστάτης, Άρης, που είχε αποκτήσει τον έλεγχο των πάντων στην περιοχή, βρέθηκε η κάμερα του Live news του MEGA.

Διαβάστε σχετικά: Ναυτιλιακός οικονομολόγος για το μακελειό στη Γλυφάδα: Το πιο αληθοφανές που ακούω για τον δολοφόνο είναι ότι ένιωσε μια τεράστια προσβολή

«Όλα από τα χέρια περνούσαν. Αυτός έκανε κουμάντο».

Ήταν το πιο έμπιστο άτομο που δούλευε για εκείνους για σχεδόν 45 χρόνια. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ήταν ο «ανθρώπους τους» και όλοι απορούν πως έφτασε να γίνει ο δολοφόνος τους.

«Πολλά απωθημένα για να κάνει αυτό».

Το Live News βρέθηκε στους Πεταλιούς, εκεί όπου η εφοπλιστική οικογένεια διατηρεί παραθεριστική κατοικία. Άπαντες στο Μαρμάρι μιλούν για τον Άρη, τα αυτιά και των μάτια της οικογένειας Καρνέση στο νησί.

«Τον είδα πριν 1 μήνα. Ήταν ο καλύτερος παιδί. Το Μαρμάρι η οικογένεια του. Βοηθούσε κόσμο».

Είναι αξιοσημείωτο πως δεν υπάρχει κάτοικος στο Μαρμάρι να πει κακή κουβέντα για τον 70χρονο επιστάτη που εντελώς αψυχολόγητα εισέβαλε στην ναυτιλιακή τη Δευτέρα το πρωί και εκτέλεσε τα αφεντικά του.

«Την αγάπαγε την Δέσποινα. Δεν την κυνήγαγε».

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο Άρης είχε πρόσβαση στο γκαράζ της ναυτιλιακής

Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που είχαν τα αδέλφια Καρνέση στον Άρη είναι το γεγονός που του είχαν επιτρέψει πρόσβαση στο γκαράζ της ναυτιλιακής.

«Εκεί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους μόνο οι ιδιοκτήτες», θα πει πρώην εργαζόμενος της εταιρείας.

«Μπήκε με το αμάξι στο υπόγειο γκαράζ που από εκεί μπαίνουν μόνο των αφεντικών τα αυτοκίνητα. Εγώ όταν δούλευα εκεί δεν μπορούσα να παρκάρω, δεν έμπαινες. Και δεν έκανε εντύπωση και σε κανέναν που είδε το αμάξι του Άρη να μπαίνει μέσα».

Δεν είναι ο μοναδικός που έπεσε από τα σύννεφα μόλις έμαθε το όνομα του δολοφόνου. Κάνεις δεν πίστευε πως ο επιστάτης από την Αίγυπτο που ήρθε στην Ελλάδα πίσω στο 1980 ήταν ικανός να διαπράξει τέτοια φρικαλεότητα.

«Τον αποκαλείται αδελφός. Οικογενειακός φίλος 42 χρόνια. Μαζί μας πηγαινοερχόταν. Στο σπίτι μας έμενε».

Αρχικά, εργάστηκε στα πλοία της οικογένειας. Η μητέρα τους όμως, Ελευθερία, τον ξεχώρισε και τον έκανε αμέσως επιστάτη στα σπίτια της οικογένειας. Το δέσιμο μεγάλο. Γίνεται ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και για 36 χρόνια φροντίζει τα σπίτια σε Αθήνα και Τραγονήσι.

«’’Πρόβατο’’, μοίρασε κρέας όλο το χωριό, τις φτωχές οικογένειες».

Είναι τέτοιο το δέσιμο με την εφοπλίστρια, Ελευθερία Καρνέση που ο επιστάτης δέχεται να αλλάξει θρησκεία, να γίνει Χριστιανός με την μητέρα της οικογένειας να τον βαφτίζει, δίνοντας του το όνομα Αριστείδης.

«Για μάνα Ελευθερία. Βάφτιση και χριστιανός από μουσουλμάνος».

Δεν ξέχασε ποτέ από πού ήρθε, στέλνοντας χρήματα στους συγγενείς του στην Αίγυπτο αλλά και βοηθώντας φτωχούς στους Πεταλιούς και το Μαρμάρι.

Η μεγάλη αλλαγή του Άρη

Όλα άλλαξαν όταν άρχισαν τα μέχρι τότε αγαπημένα αδέλφια να τσακώνονται. Μια κόντρα που επηρέασε πολύ ψυχολογικά τον 70χρονο επιστάτη.

«Το μόνο που απασχολούσε η κόντρα της οικογένειας».

Πριν από ένα χρόνο, βγήκε από το μισθολόγιο της εταιρίας, συνέχισε όμως να εργάζεται για την οικογένεια και συγκεκριμένα για τον Σπύρο Καρνέση. Συνέχιζε να έχει τα κλειδιά της οικογένειας ακόμα και να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα, όταν κατέβαινε στην Αθήνα.

Ένας κλειστός χαρακτήρας που δεν συζητούσε με τους φίλους του για την απόλυση και τα προβλήματα που τυχόν αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ο άνθρωπος με τον οποίον ταξίδεψαν μαζί την περασμένη Πέμπτη για Αθήνα μίλησε στο Live News.

«Την Πέμπτη βγήκαμε μαζί έξω και ταξιδέψαμε μαζί για Αθήνα. Ήταν πολύ στεναχωρημένος».

Παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένος, του είπε πως θα επιστρέψει σύντομα στο νησί από την Αθήνα που είχε κατέβει για μερικές εκκρεμότητες όπως είπε.

«Ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα», δήλωσε ο  άνθρωπος με τον οποίον ταξίδεψαν μαζί την περασμένη Πέμπτη για Αθήνα.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι αυτού του ανθρώπου που δούλευε για το μεροκάματα μέχρι τα 70 του χρόνια, βοηθούσε άπορους και απολάμβανε την αμέριστη εμπιστοσύνη των αδελφών Καρνέση.

Δεν μας είχε δείξει κάποιο σημάδι

Το Live News βρέθηκε στους Πεταλιούς, εκεί όπου η εφοπλιστική οικογένεια διατηρεί παραθεριστική κατοικία και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο Γιάννης Κέκκης, για τον προφίλ του δράστη.