Για τις επόμενες κινήσεις και τα αιτήματα των αγροτών μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας.

Με αφορμή τη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Αν εξαιρέσουμε το μέτρο που πήρε για τη ΔΕΗ, κι αυτό για τα δύο πρώτα χρόνια που υπάρχει μια σταθερή τιμή κιλοβατώρας, αλλά υπάρχει ο διαχωρισμός των αγροτών των συνεταιριζόμενων ή μη και αυτών που οφείλουν ή μη, νομίζω ότι σε κανένα άλλο αίτημα δεν υπήρξε ουσιαστική προσέγγιση».

*Διαβάστε εδώ: Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη ξέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ό,τι μπορούσε


«Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο»

«Χθες ενημερώσαμε τους αγρότες του μπλόκου του Ε65 για το τι συζητήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη ήταν απογοητευμένοι και οργισμένοι, καθώς περιμένανε κυρίως τα νέα παιδιά που βρίσκονται στον δρόμο να δούνε ένα όραμα, μια ελπίδα μια προοπτική για τον πρωτογενή τομέα από τον πρωθυπουργό αντιθέτως δεν πήραν απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε θέσει. Πήραμε την απόφαση στην γενική συνέλευση ότι το μπλόκο παραμένει δυνατό, ενισχύεται, δεν φεύγει κανένας και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα υπάρξει μια συνεννόηση και πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα έχουμε τις οριστικές αποφάσεις για το τι σημαίνει κλιμάκωση του αγώνα από εδώ και πέρα. Υπάρχουν σκέψεις για περισσότερες ώρες κλείσιμο των εθνικών οδών ακόμα και μια κάθοδο στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας με τρακτέρ», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει «δεύτερος πάτος στο βαρέλι», απάντησε: «Πριν ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις ζητούσαμε ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη και μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια. Είδατε ότι στις πρώτες πέντε μέρες που βγήκαν τα τρακτέρ στο δρόμο και κάτω από την πίεση ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανακοινώσεις. Χθες που πήγαμε στο ραντεβού η πρόταση για τη ΔΕΗ ήταν βελτιωμένη πράγμα που σημαίνει ότι κάτω από την πίεση των μπλόκων η κυβέρνηση έχει να δώσει . Δεν είναι το θέμα η δημοσιονομική στενότητα της χώρας, τα χρήματα υπάρχουν και τα διαθέτει η κυβέρνηση όπου θέλει, δεν υπάρχει πολιτική βούληση να δώσει χρήματα στον Πρωτογενή τομέα. Αυτό διεκδικούμε. Δεν έχει την πολιτική βούληση ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να δώσει στον πρωτογενή τομέα εμείς συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρις ότου να δικαιωθούν τα αιτήματά μας».

Αναφορικά με το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό για τη Θεσσαλία, ο κ. Αλειφτήρας επισήμανε: «Του ζήτησα να γίνει ένα ξεχωριστό ραντεβού με μια επιτροπή Θεσσαλών πλημμυρισμένων και κατεστραμμένων αγροτών και κτηνοτρόφων με συναρμόδια υπουργεία και μάλιστα του είπα ότι η θέλησή μας και η προσδοκία μας είναι να είναι παρουσία σας το ραντεβού και μου είπε «πολύ ευχαρίστως, έχω δύο ταξίδια στο εξωτερικό αυτές τις μέρες μόλις επιστρέψω μπορούμε να κανονίσουμε πότε θα γίνει αυτό το ραντεβού». Οπότε δεσμεύτηκε και ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει αυτό το ραντεβού και αυτό είναι και το καλύτερο νέο που πήραμε χθες όσον αφορά τους Θεσσαλούς αγρότες».


Ο Σωκράτης Αλειφτήρας  στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ"    | Parapolitika