Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, επισημαίνοντας πως «ως Εκκλησία έχουμε την ηθική μας και σταθήκαμε στα όριά μας».

*Διαβάστε εδώ: Εγκώμια από τον διεθνή Τύπο για τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια: "Αλλαγή-ορόσημο για την Ελλάδα"

«Πιστεύω ότι ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση και εκφράζει τη θέληση του έθνους. Εμείς ως Εκκλησία έχουμε την ηθική μας και ξέρουμε να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Άλλοι δεν τα κάνουν αυτά. Εμείς σταθήκαμε στα όριά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου διερωτήθηκε «ποιοι ασκούν λόμπι σκληρό σε πολλά θέματα; Ποιοι είναι αυτοί που ακόμα και υπογείως έρχονται και είτε εκβιάζουν είτε τάζουν είτε, είτε… Εμείς, λοιπόν, σ’ αυτές τις καταστάσεις στεκόμαστε με αξιοπρέπεια».

Αμέσως μετά, εξήγησε ότι «υπάρχουν οι αφανείς και οι εμφανείς. Οι εμφανείς είναι αυτοί που πηγαίνουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σε διάφορα wine bar και πανηγυρίζουν».

Μάλιστα, επισήμανε πως κάτι τέτοιο αποτελεί πρόκληση για ορισμένους, ιδίως για πολίτες της Θεσσαλίας, που βρίσκονται σε μία κατάσταση της φτωχοποίησης.

Ερωτηθείς αν αναφέρεται στον Στέφανο Κασσελάκη ή στον Άκη Σκέρτσο, ο Μητροπολίτης Λάρισας δεν έδωσε σαφή απάντηση, ενώ είπε πως «η πολιτική περνά μπροστά απ’ τα μάτια μας και δεν την παρατηρούμε σωστά» και συμπλήρωσε πως «όταν χτυπούν όλες οι καμπάνες μαζί, δεν μπορείς να προσδιορίσεις έναν μόνο. Απλώς κάθεσαι και τις απολαμβάνεις».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6cr3wwyzhl)