Σε ένα λαγούμι στην Κόρινθο, όπου ζει πάνω από τρία χρόνια η πολύτεκνη οικογένεια, μακριά από τον πολιτισμό, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής  “Αλήθειες με τη Ζήνα” και συνομίλησε με τον άνδρα που κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο αγρότη το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: Κόρινθος: Σοκάρουν οι εικόνες από το "λαγούμι" που έμενε η πολύτεκνη οικογένεια

Η κάμερα της εκπομπής αποκάλυψε πως στο απομακρυσμένο σημείο «Σαΐτας» στην ορεινή Κορινθία δεν μένει μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που έχουν πάει εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6ki2xsjajt)

Το μέρος όπου ζει η πολύτεκνη οικογένεια στην ορεινή Κορινθία

Οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτόγονες. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό, τα έπιπλά τους είναι τα απολύτως απαραίτητα και έχουν σκάψει ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους. 

Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι μέρος μιας κοινότητας που ζει στην περιοχή μακριά από τον πολιτισμό

Τα μέλη της κοινότητας ζουν απομονωμένα, μακριά τον «πολιτισμό», όπως ακριβώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν από την εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Πρόκειται για μια κοινότητα παλαιοχριστιανών που ζουν παραδοσιακά και απορρίπτουν την τεχνολογική πρόοδο.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε στην εκπομπή ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται το περασμένο Σάββατο να έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

Τα μέλη της κοινότητας έχουν σκάψει ένα τούνελ 30 μέτρων για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει», είπε αρχικά ο 45χρονος.

Ερωτηθείς μάλιστα για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα τόξα, ο ίδιος είπε πως δεν είναι όπλα, αλλά… τεχνουργήματα.

Ο 45χρονος φέρεται να έκαψε το αυτοκίνητο αγρότη και να επιτέθηκε σε αστυνομικούς

 «Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», είπε.

Στην κατοχή της οικογένειας βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια και τόξα

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στην κατοχή της οικογένειας βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.