Σε λαγούμι 30 μέτρων ζούσε μία πολύτεκνη οικογένεια στην Ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στη θέση «Σαϊτάς» στο Μάννα Κορινθίας, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (10/02), όταν ένας 67χρονος αγρότης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του, καθώς έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας, που μένει στην περιοχή.

Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ, που έφτασαν στο σημείο το πρωί της περασμένης Δευτέρας (12/02), παραπέμπει σε «ανθρώπους των σπηλαίων», μιας και η οικογένεια με τα 5 παιδιά ζoύσε κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ κυκλοφορούσε με τόξα και βέλη και αυτοσχέδια όπλα και προκαλούσε καταστροφές σε χωράφια και αυτοκίνητα της περιοχής. Ισχυρές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο. Τα μέλη της οικογένειας αρνήθηκαν τον έλεγχο, αντιστάθηκαν, αλλά και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών με ένα ξύλο στο κεφάλι, ενώ άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια είχε φτιάξει ένα υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων, το οποίο κατέληγε σε ρεματιά μέσα στο οποίο κρύβονταν. Αυτό το τούνελ χρησιμοποίησαν μετά την επίθεση στους αστυνομικούς για να ξεφύγουν.

Η πολύτεκνη οικογένεια (έχουν ακόμα ένα βρέφος 1 έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών) διέμενε σε αυτοσχέδιο παράπηγμα, που δεν υπήρχαν τα απολύτως απαραίτητα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το εν λόγω περιστατικό συνδέεται με την επίθεση σε αστυνομικούς στην περιοχή, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: Στις 12.2.2024 το πρωί υλοποιήθηκε επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, με τη συνδρομή μίας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και 1 ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία ημεδαπού για εμπρησμό και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, χθες (11.2.2024) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1 αεροβόλο όπλο
  • 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου
  • 81 φυσίγγια
  • 7 αυτοσχέδια τόξα
  • 20 βέλη
  • 4 μαχαίρια
  • 1 αυτοσχέδιο τυφέκιο
  • 1 τσεκούρι
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6c6j3t9qzt)