Με μία σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσε τη σύντροφό του ένας 38χρονος Αλβανός που ζει στο Ηράκλειο Κρήτης και ο οποίος είναι γνώριμος των Αρχών για ναρκωτικά και συμπλοκές. Ο Gentian Mino επέστρεψε ξημερώματα της Παρασκευής μεθυσμένος στο σπίτι του στα Καμίνια, όπου συζούσε με την 28χρονη Ρουμάνα σύντροφό του, Jana Bajan, κι αφού την ξύπνησε, άρχισαν να τσακώνονται. Σύμφωνα με τους γείτονες, οι φωνές και τα ουρλιαχτά τους ακούγονταν τετράγωνα μακριά, όταν κάποια στιγμή, λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Προκλητικοί οι ισχυρισμοί του 39χρονου που σκότωσε τη σύντροφό του - Παίζαμε με το όπλο, υποστήριξε (Εικόνες & Βίντεο)

Κάποιοι, βέβαια, δεν το κατάλαβαν και τους εξέλαβαν ως δυνατούς κρότους, όπως είπαν αργότερα. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 38χρονος είχε πυροβολήσει με το περίστροφο που κατείχε παράνομα την άτυχη κοπέλα δύο φορές, η μία σφαίρα εκ των οποίων τη βρήκε στο κεφάλι και τη σκότωσε ακαριαία. Έντρομοι κάποιοι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο φονιάς ειδοποιούσε το ΕΚΑΒ, λέγοντας: «Ελάτε, σκότωσα τη γυναίκα μου».

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε με τη σειρά του τις Αρχές για το έγκλημα στην περιοχή των Καμινίων, με αποτέλεσμα σε χρόνο μηδέν να σπεύσουν στο σημείο περιπολικά και η γειτονιά να σηκωθεί στο πόδι. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι είδαν την 28χρονη να βρίσκεται νεκρή στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος και τον 38χρονο να είναι από πάνω της και να την κοιτάει αποσβολωμένος. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ δεν παρέλαβε το θύμα, που κειτόταν νεκρό στο σαλόνι του σπιτιού, προκειμένου να μην πειραχτεί ο τόπος του εγκλήματος και να γίνει η νεκροψία.

Ο δράστης, που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε κατάσταση μέθης, ομολόγησε το έγκλημα, αλλά αρχικά φέρεται να υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος. Σήμερα, πάντως, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα του ασκήσει ποινικές διώξεις και θα τον παραπέμψει στον ανακριτή για να απολογηθεί. Παράλληλα, η σορός της άτυχης 28χρονης οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη νεκροτομή. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γείτονες, το ζευγάρι που έμενε σε ρετιρέ της οδού Πατρόκλου, καβγάδιζε συχνά, μεθούσε πολύ και είχε απασχολήσει την Αστυνομία πολλές φορές. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρουμάνα ήταν έγκυος πριν από μερικούς μήνες, αλλά είχε αποβάλει, κάτι που είχε επηρεάσει τις σχέσεις του ζευγαριού, που κατέφυγε στο αλκοόλ και καβγάδιζε ακόμα συχνότερα. Τέλος, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού φέρεται να υπάρχει σεσημασμένο άλλο ένα άτομο με το όνομα του… θύματος (!) αλλά με διαφορετική ημερομηνία γέννησης.