Στην προκήρυξη 1.544 προσλήψεων προχωρεί το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για 1.293 µόνιµους υπαλλήλους που σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό της κυβέρνησης θα στελεχώσουν υπηρεσίες του ∆ηµοσίου και των δήµων.
Παράλληλα, φορείς του στενού και ευρύτερου δηµόσιου τοµέα θα προσλάβουν 251 άτοµα µε συµβάσεις ορισµένου χρόνου για την κάλυψη περιοδικών αναγκών.

Διαβάστε ακόμα:  12.000 θέσεις εργασίας σε Υγεία και Ταμεία εντός του 2024 - Αναλυτικά οι θέσεις


Προσλήψεις: Η κατανομή των θέσεων

Εντός του Φεβρουαρίου, το ΑΣΕΠ θα εκδώσει δύο προκηρύξεις που αφορούν την πρόσληψη 1.272 µονίµων υπαλλήλων. Οι 1.213 θα πλαισιώσουν τη ∆ηµοτική Αστυνοµία και οι 59 θα απασχοληθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η προκήρυξη για τη ∆ηµοτική Αστυνοµία αναµένεται να σταλεί σήµερα στο Εθνικό Τυπογραφείο.
  •  Ο συνολικός αριθµός των 1.213 προσλήψεων αναλύεται ως εξής: 1.000 προσλήψεις δηµοτικών αστυνοµικών έχουν εγκριθεί µε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών και Οικονοµικών για το 2024. Εκκρεµούν επίσης 213 προσλήψεις από προηγούµενα έτη. Οι προσλήψεις αφορούν υποψήφιους Πανεπιστηµιακής, Τεχνολογικής και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Οι προσληφθέντες θα εκπαιδευτούν για έξι τουλάχιστον µήνες στα νέα τους καθήκοντα.
  •  Η προκήρυξη για την Τράπεζα της Ελλάδος αφορά 59 µόνιµες θέσεις και οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Τεχνολογικής και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες είναι: ∆Ε Καταµετρητών και ΤΕ Γραφικών Τεχνών. Οι αιτήσεις αναµένεται να αρχίσουν να υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ περί τα µέσα Μαρτίου.
  •  Το Ελληνικό Κτηµατολόγιο θα προσλάβει 21 µόνιµους υπαλλήλους µε συµβάσεις εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης. Οι πέντε θέσεις αφορούν υποψήφιους ΠΕ Νοµικών και οι 16 ΠΕ Οικονοµικού. Οι υπάλληλοι θα προσληφθούν από τους επιλαχόντες της προκήρυξης 12Κ/2021.
  •  Μουσείο Ακρόπολης: Σήµερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για την πρόσληψη 140 υπαλλήλων Τεχνολογικής και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης στο Μουσείο της Ακρόπολης, µε οκτάµηνες συµβάσεις απασχόλησης. Πρόκειται για φύλακες (∆Ε) και υπαλλήλους γραφείου (ΤΕ). Απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερµανικής γλώσσας.
  •  Στην πρόσληψη 64 ατόµων στο πλαίσιο του προγράµµατος «Άθληση για Όλους» θα προχωρήσουν έξι δήµοι της χώρας. Η προκήρυξη αφορά αποφοίτους Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Φυσικής Αγωγής, µε οκτάµηνες συµβάσεις ορισµένου χρόνου. Οι δήµοι που θα προσλάβουν γυµναστές: ∆ήµος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έως τις 21 Φεβρουαρίου, ∆ήµος Μαραθώνα έως 23 Φεβρουαρίου, ∆ήµος Πέλλας έως 28 Φεβρουαρίου, ∆ήµος Λυκόβρυσης-Πεύκης έως 1 Μαρτίου, ∆ήµος Σπάτων-Αρτέµιδας έως 1 Μαρτίου, ∆ήµος Βριλησσίων έως 1 Μαρτίου.
  •  Στην πρόσληψη 47 εργασιακών συµβούλων θα προχωρήσει η ∆ΥΠΑ (πρώην ΟΑΕ∆) µε συµβάσεις δύο ετών (τρεις οκτάµηνες συµβάσεις).