Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, σχετικά με την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς. Ο δήμαρχος βόλου κατά την αποχώρησή του από το πειθαρχικό της ΕΠΟ παρέμεινε αμετανόητος, ανεξάρτητα από την τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδο που του επιβλήθηκε.

«Καλησπέρα δεν κάνω δηλώσεις. Δηλώσεις άμα θέλετε από τον δικηγόρο πάρτε. Παιδιά δεν έχω πει και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Ούτε έχω πει τίποτα» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση του ρεπόρτερ για όσους τον λένε ρατσιστή και ομοφοβικό προσέθεσε: «Εσείς είστε ρατσιστές. Εγώ είμαι; Να μιλήσει ο δικηγόρος να πει. Καλά κάνουν και ειπώνονται (πράγματα για μένα)».

Στη συνέχεια... χαιρέτησε τον Γιώργο Λιάγκα και επανέλαβε ότι δεν θεωρεί τη λέξη «μαϊμού» ρατσιστική, πριν αποχωρήσει από τον χώρο του πάρκινγκ με γαλλικά και την έκφραση «A tout a l’ heure».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8xbm4wu9hd)

 

Πριν την απολογία του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Μαγνησίας είχε ποστάρει στους λογαρισμούς του στα social media:

«Σε όλους αυτούς που όχι απλώς συντηρούν αλλά διαστρεβλώνουν κιόλας την πραγματικότητα και προκάλεσαν μια «μαϊμού» δίωξη έχω να πω τα εξής:

Στη ζωή μου ουδέποτε υπήρξα ρατσιστής και ομοφοβικός. Ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό δεν είναι λόγια αλλά αποδεικνύεται στην πράξη αφού έχω συνυπάρξει και συνεργαστεί, κοινωνικά και επαγγελματικά, αρμονικά με ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες, κάθε χρώματος, με διαφορετικό πολιτισμό, έθιμα και προσωπικές επιλογές.

Σχετικά με το περιστατικό στο γήπεδο της Καισαριανής, στην διάρκεια του αγώνα του Βόλου με την Κηφισιά, είναι κάτι περισσότερο από φανερό, είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει από πλευράς μου καμία απολύτως ρατσιστική επίθεση. Καθώς μάλιστα απευθύνομαι σε τρίτο πρόσωπο, τον διαιτητή, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καν ρατσιστική χροιά.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί οι νεόκοποι παράγοντες και οι υποκινητές τους,, που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους λόγους αυτό το συμβάν, οφείλουν να μάθουν ότι η λέξη «μαϊμού» δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια.

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Τετέι, που τον σέβομαι ως άνθρωπο, θα πρέπει να του πω ότι με τέτοιες συμπεριφορές απλά υπονομεύει ο ίδιος την αξιοπιστία του. Το περιστατικό σαφώς και δεν μπορεί να συσχετιστεί με κάποιο φυλετικό θέμα, αλλά δυστυχώς τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το «πουλήσουν» ως τέτοιο στην κοινή γνώμη. Και αυτό συνιστά ντροπή. Ας συνειδητοποιήσουν ότι με τέτοια παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας μόνο τον αγώνα για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς δεν εξυπηρετούν. Το αντίθετο. Τον ακυρώνουν».