Πολλά ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό προκαλεί η ζωή της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, όπως προσδιορίζονται, στην ορεινή Κορινθία. Η αποκάλυψη ότι μια οικογένεια ζει σε ένα λαγούμι άφησε μουδιασμένο το πανελλήνιο, με τις αρμόδιες Αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο της απομόνωσής τους. Την ίδια στιγμή προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πατέρας στην Κορινθία, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

Ο 45χρονος, που παραμένει κρατούμενος, το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Ο 45χρονος έχει ακόμα δύο παιδιά, τα οποία πλέον είναι ενήλικα, από τον πρώτο του γάμο και τα παιδιά αυτά κάποια στιγμή βρέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ορεινή Κορινθία: Τι λένε οι γονείς της 39χρονης γυναίκας που ζει στο λαγούμι

Το Live News επικοινώνησε με τους γονείς της δεύτερής γυναίκας του 45χρονου, τη Σεβαστή.

Ο πατέρας της 39χρονης Σεβαστής, δήλωσε στο Live News:

 «Δεν έχω κόρη, την ”ξέγραψα”. Τελείωσε. Λένε ότι τα έχει φέρει στη γιαγιά της (τα παιδιά). Δεν τα έχει φέρει (τα παιδιά). Είναι η ασφάλεια εδώ και ελέγχει».

Ενώ, η μητέρα της είπε: «Έχει αναστατωθεί η ζωή μας. Δεν έχω καμία σχέση με την κόρη μου. Έχει φύγει από εδώ, από το σπίτι της, από την αγκαλιά των γονιών της από τα 13 (χρόνια της)».

Και ο θείος της σημείωσε στην εκπομπή του Live News: «Δέκα χρόνια, πόσα έχει φύγει από εδώ, δεν ξέραμε τίποτα. Λυπάμαι, στεναχωριέμαι για όλη την κατάσταση. Από το δεύτερο παιδί που είχε, είχε εξαφανιστεί. Δεν έχουμε νέα, δεν έχουμε τίποτα. Της πήρε τα μυαλά ο άλλος, μέχρι που κάναμε το πρώτο μωρό και το δεύτερο ήταν εδώ, μετά φύγανε. Έμεναν εδώ, μετά εξαφανίστηκαν, νύχτα, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Παλαιοημερολογίτη τον γνωρίσαμε εμείς (τον 45χρονο)».