Η εντυπωσιακή ιστορία της οικογένειας που διαβιοί κάτω από πρωτόγονες συνθήκες ανάμεσα στα Κάτω Τρίκαλα και στον οικισμό Μάννα στην Κορινθία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Από τη μία είναι η δικαιολογημένη η ανησυχία της κοινωνίας για το ευ ζην των ανήλικων παιδιών, από την άλλη, όμως, είναι η δικαιωματική απόφαση των ενηλίκων της «φατρίας» να ζουν όπως επιθυμούν. Οι πληροφορίες μιλούν για ένα ζευγάρι γονέων με έντονες ανησυχίες και με σοβαρές δυσκολίες να προσαρμοστούν στον σύγχρονο τρόπο ζωής και λειτουργίας της κοινωνίας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz98qr27wcsx)


Κορινθία: Ο βίος και η πολιτεία των «παλαιοχριστιανών» 

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας παραμένει ο 45χρονος Εμμανουήλ Καλαϊτζιδάκης. Ένας άνθρωπος με καταγωγή από την Κρήτη, ο οποίος «έχασε» πολύ νωρίς τον πατέρα του. Η μητέρα του ήταν εκείνη που ανέλαβε την ανατροφή του στην Ικαρία. Από νωρίς είχε δείξει ότι ενδιαφέρεται έντονα για τις γεωργικές δραστηριότητες, ενώ το σχολείο δεν του κέντριζε το ενδιαφέρον. Ο 45χρονος έχει και μία αδελφή, ωστόσο τόσο η μητέρα του όσο και τα δύο παιδιά αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα υγείας. Μέσα στις δυσκολίες, οι συγγενείς της μητέρας του βοήθησαν όσο μπορούσαν στην ανατροφή του. Έμαθε μουσική και μάλιστα έγινε δάσκαλος. Προτού γνωρίσει την 39χρονη σήμερα Σεβαστή Κανάκη, είχε συνάψει σχέσεις με μία γυναίκα, με την οποία έκαναν δύο παιδιά.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του, εκείνη τους εγκατέλειψε κινητοποιώντας τους μηχανισμούς του «Χαμόγελου του Παιδιού». Παρ’ όλα αυτά, στάθηκε στα πόδια του και κατάφερε να μεγαλώσει αυτά τα παιδιά, με τη βοήθεια όμως και της Σεβαστής, την οποία φέρεται να γνώρισε όταν εκείνη ήταν 16-17 ετών. Έκτοτε, έμειναν μαζί φτιάχνοντας την οικογένειά τους στην Αθήνα και έπειτα στον Ωρωπό. Μαζί έκαναν τέσσερα παιδιά: την Παρασκευή, τον Νικόλαο, τον Χριστόφορο και την Ξένη.


Ο κορονοϊός

Συγγενείς του 45χρονου υποστηρίζουν πως πριν από αρκετά χρόνια και κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τη μουσική, ο Μανώλης είχε επαφές με ανθρώπους που ασπάζονταν το δόγμα των παλαιοημερολογιτών, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον αυτοπροσδιορισμό του 45χρονου και φαίνεται πως έθεσαν τις βάσεις ώστε να θεμελιώσει μία νέα κοσμοθεωρία.

Ωστόσο, η μεγάλη ρήξη με τη σημερινή κοινωνία ήρθε την εποχή του κορονοϊού. Ο 45χρονος συμφώνησε με τη σύζυγό του να φύγουν από τα αστικά κέντρα και να βρεθούν στην εξοχή, με σκοπό να αποφύγουν την πιθανότητα να προσβληθούν από τον ιό. Λέγεται, δε, πως περί το 2020 κατάφερε να αγοράσει ένα οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας, έναντι 4.000 ευρώ.


Κορινθία: Κρατούμενος μέχρι την απολογία του ο 45χρονος

Όσον αφορά στην ποινική μεταχείριση του 45χρονου, χθες το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου. Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτικών Αρχών, ο 45χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο. Ωστόσο, η απόφαση της Εισαγγελίας να κρατηθεί κρατούμενος μέχρι την απολογία του προκάλεσε δυσφορία τόσο στον ίδιο όσο και στον συνήγορό του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο. Οι δικαστικές Αρχές διεμήνυσαν τον κατηγορούμενο για προτροπή σε απείθεια και μη συμμόρφωση στον νόμο περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης ανηλίκων και πως από τη στιγμή που οι συγγενείς του παραμένουν άφαντοι, δεν μπορούν να λάβουν αντίστοιχο ρίσκο και με τον ίδιο.

Θυμίζουμε πως τόσο η 39χρονη σύζυγός του, Σεβαστή, όσο και τα παιδιά τους, Παρασκευή (22 ετών), Χριστόφορος (11 ετών), Ξένη (6 ετών), αλλά και το μωράκι της 22χρονης κρύβονται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, «σε ασφαλές περιβάλλον». Ο 15χρονος γιος της οικογένειας, Νικόλαος, νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο παίδων της Αθήνας. Να σημειώσουμε ότι χθες το βράδυ ο 45χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9937b8kkmp)


Οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Ένα ακόμα ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις σχέσεις του 45χρονου με τη Χρυσή Αυγή. Όπως ανέφερε η εκπομπή «Live News», σε προσωπική συζήτηση μεταξύ του Καλαϊτζιδάκη με τον δημοσιογράφο, ο πρώτος εκμυστηρεύτηκε πως πριν από κάποια χρόνια, προτού η Χ.Α. μπει στη Βουλή, ήταν συνεργάτης του στελέχους της οργάνωσης Ηλία Παναγιώταρου.

Ο Καλαϊτζιδάκης έπεσε θύμα επίθεσης και το γεγονός πως οι σύντροφοί του στη Χ.Α. δεν τον στήριξαν, τον ώθησε να βγει από την οργάνωση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ικαρία. Εκεί υπάρχει μία ακόμα ιστορία που βαραίνει τον 45χρονο. Εκκρεμεί δίκη, καθώς οι ενάγοντες τον κατηγορούν πως πριν από μερικά χρόνια είχε χτυπήσει γάτες με τη χρήση τόξου και βελών!
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9ng6lnqnjd)


Στην καθαριότητα με τηλεργασία

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο εν λόγω άνδρας εργαζόταν για μερικά χρόνια σε δύο διαφορετικούς δήμους. Αρχικά, στον Δήμο Ηλιούπολης Αττικής και έπειτα, με μετάταξη για λόγους υγείας, στον Δήμο Ερέτριας Ευβοίας. Αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία είναι το γεγονός πως υποτίθεται ότι εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας.

Φέρεται να λάμβανε μισθό περί τα 1.030 ευρώ αρχικά και στη συνέχεια, λόγω αύξησης, έφτασε κοντά στα 1.500 ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι πως εξακολουθούσε να λαμβάνει τα ίδια χρήματα όλο το διάστημα που διέμενε στην ορεινή Κορινθία, ισχυριζόμενος πως εργαζόταν με τηλεργασία από το λαγούμι! Τώρα, πώς κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό είναι απορίας άξιο...

Δημοσιεύθηκε στην ONtime