Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη, μετά τον θάνατο των δύο ανδρών που έχασαν τη ζωή τους, όταν πήγαν για ψάρεμα και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με το κανό τους, στα ανοιχτά των Σφακιών.

Ειδικότερα, ο Κώστας Μ. και ο Τάσος Θ. εντοπίστηκαν νεκροί.

*Διαβάστε εδώ: Κρήτη: Στο πένθος τα Σφακιά για τους δύο άνδρες που “έσβησαν” στη θάλασσα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, ο 44χρονος Τάσος, ο ένας εκ των δύο ψαράδων, είχε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο youtube, όπου ανέβαζε βίντεο από τις ψαριές του και περιέγραφε τις περιπέτειές του.

ΣΑΡΓΟΣ


Παράλληλα, έδινε πληροφορίες σε νέους και παλιούς ψαράδες για τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν, τα καλάμια, αλλά και την εποχή που θα συναντήσουν συγκεκριμένα ψάρια.

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΝΤΑΣΚΕΣ


Ο 44χρονος πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο την τελευταία του ανάρτηση στην πλατφόρμα.

Ο ΜΑΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ


Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής 18/02, όταν οι δύο άνδρες είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά, προκειμένου να ψαρέψουν με κανό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα.

Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις Αρχές και έναν φίλο τους και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε με τις Αρχές να παλεύουν με τον χρόνο για να τους βρουν.