Δεν θέλει να δώσει δείγμα DNA ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που ζει σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχει ενδεχόμενο αιμομιξίας στην οικογένεια. Ο ίδιος δηλώνει αρνητής κάθε βιολογικής ενέργειας. Σημειώνεται ότι ο 45χρονος συνελήφθη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που σημειώθηκε Κυριακή (18/2) στην περιοχή, συνοδεία δικαστικού και κοινωνικού λειτουργού για να διαπιστωθεί εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τη διαβίωση των ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Ο 45χρονος προσήχθη, ενώ στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς ο άνδρας προέβη σε αντίσταση κατά των Αρχών.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Διαβάστε επίσης: Ορεινή Κορινθία: “Λατρεύει τα παιδιά του, δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας”, λέει η αδελφή του 45χρονου “Παλαιοχριστιανού”

Ο δικηγόρος του 45χρονου πατέρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Live News, όπου σχολίασε την απόφαση του πατέρα να αρνηθεί να δώσει δείγμα DNA για εξέταση.

 «Ενημέρωσα τον εντολέα μου ποια είναι τα δικαιώματά του κι από εκεί είναι στου ιδίου την αυτοδιάθεση – επειδή είναι αρνητής όλων αυτών των βιολογικών ενεργειών –  να μην δώσει δείγμα παρά την προτροπή τη δική μου».

Και τόνισε ο συνήγορος του 45χρονου: «Μην προστρέξει κάποιος να πει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει γιατί είναι ένοχος».