Ως δημοτικός υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας εργαζόταν ο πατέρας της οικογένειας που ζει σε λαγούμι στην Ορεινή Κοριθνία, ωστόσο είχε χρόνια να παρουσιαστεί στην εργασία του.

Μαρτυρία στο Live News φέρνει νέα στοιχεία για το πώς ο πατέρας της οικογένειας απουσίαζε για χρόνια από την εργασία του. Ειδικότερα, υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης μίλησε στο Live News σχετικά με το παρελθόν του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη.

 «Στον Δήμο Ηλιούπολης μπήκε το 2007, δούλεψε ουσιαστικά 7 χρόνια γιατί το 2014 ζήτησε 2 χρόνια άδεια άνευ αποδοχών. Εκείνος όμως έλειψε 5 χρόνια, τα 3 χρόνια πήρε άδεια από την σημαία. Έπρεπε να επιστρέψει το 2017 και δεν γύρισε ποτέ, εμφανίστηκε στην δουλειά το 2019.

»Όταν επέστρεψε επικαλέστηκε τα παιδιά του και την άρρωστη μητέρα του στην Ικαρία, τότε τον έστειλαν στο πειθαρχικό, του ζήτησαν εξηγήσεις, δεν γνωρίζω ποια ήταν τελικά η απόφαση του πειθαρχικού.

Κάποια στιγμή εργάστηκε στον Δήμο και η σύζυγος του. Μπήκε κάποια στιγμή με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, εργάστηκε για 5 μήνες, αυτή ήταν η διάρκεια του προγράμματος».