Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ο αστυνομικός που ρήμαζε σπίτια, ο οποίος μάλιστα, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα, ενώ είχε διατεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο αστυφύλακας με τα αρχικά Μ. Ε., μαζί με τους συνεργούς του, άδειαζε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Στον στόχο είχε βάλει και Airbnb στο Κολωνάκι το οποίο είχε κλέψει τρεις φορές. Παρακολουθούσε τους πελάτες να φεύγουν και έχοντας αντικλείδι, έμπαινε μέσα. Ωστόσο ο διαρρήκτης αστυνομικός δεν περίμενε ότι βγαίνοντας από το Airbnb... θα τον περίμεναν συνάδελφοι για να τον συλλάβουν.

«Ό,τι βρήκανε βιβλία, δέματα, ποτά αυτά τα είχανε πάρει όλα. Πήρανε πολλά πράγματα που κατά τη γνώμη μας για αυτούς δεν είχανε αξία, για μας είχαν. Η σήμανση ήρθε το ίδιο απόγευμα και πήραν αποτυπώματα» κατήγγειλε θύμα του διαρρήκτη-αστυνομικού.

Ο 24χρονος αστυνομικός υπηρετούσε στο τμήμα του Κολωνού, ήταν όμως σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Οκτώβριο για διάφορα αδικήματα μέχρι για εμπορία ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μαζί του συνελήφθη και ακόμη ένας συνεργός, ενώ αναζητείται και ένας τρίτος.