Όλα δείχνουν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο θερμότερος των τελευταίων 25 ετών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, «ο χειμώνας δεν ήρθε ποτέ στη χώρα μας φέτος».

Τα στοιχεία από τους σταθμούς της ΕΜΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακά. Ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία του χειμώνα για την Αθήνα είναι 14,2 βαθμοί Κελσίου και για τη Θεσσαλονίκη 10,4 βαθμοί Κελσίου, φέτος η μέση θερμοκρασία θα είναι 16,7 βαθμοί Κελσίου για την Αθήνα και 13,8 βαθμοί Κελσίου για τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, 2,5 βαθμοί πάνω για την Αθήνα και 3,4 βαθμοί Κελσίου πάνω για τη Θεσσαλονίκη. Και για τις δύο πόλεις είναι οι πιο ζεστοί χειμώνες από το 2000, πολύ πιθανόν όμως και των προηγούμενων δεκαετιών. Ο δεύτερος πιο ζεστός χειμώνας ήταν ο περσινός.

Διαβάστε ακόμα: Άστατος σήμερα ο καιρός: Πού θα σημειωθούν καταιγίδες - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και στην Αθήνα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Βροχές και συννεφιά στα κεντρικά και τα νότια

Ένα χαμηλό βαρομετρικό σημειώνεται την Τετάρτη, στο Νότιο Ιόνιο, με αποτέλεσμα να φέρει συννεφιές και βροχές στα κεντρικά και τα νότια της χώρας (Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά, Επτάνησα), με τους ανέμους να πνέουν στην περιοχή στα 7 μποφόρ. Επίσης αναμένεται να σημειωθούν κάποια χιόνια στα ορεινά, όπως στον Παρνασσό και στα Καλάβρυτα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ο καιρός να είναι αίθριος με κάποιες συννεφιές. Η θερμοκρασία στα βόρεια αναμένεται να φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά τους 13-14 βαθμούς, με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο να τονίζει ότι η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι η πιο «κρύα» της εβδομάδας.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, όμως στη συνέχεια αναμένεται να συννεφιάσει, ενώ είναι πιθανόν να σημειωθούν και αραιές τοπικές βροχές από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου, στη μέγιστη τιμή της, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς και μέτριες εντάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, καθώς αναμένεται να είναι πιο «ανοικτός» ο καιρός, με ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Καλός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο - Βροχές και χιόνια στα ορεινά από την Κυριακή

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Πέμπτη (22/2), με τις βροχές να περιορίζονται στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Την Παρασκευή (23/2) οι άνεμοι γυρίζουν σε νότιοι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει στους 18-19 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο (24/2) θα συνεχίσουν οι νότιοι άνεμοι να πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Από την Κυριακή και μετά όμως αναμένεται αλλαγή του καιρού, με βροχές στη Δυτική Ελλάδα και στην Αττική και χιόνια στα ορεινά βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα, όμως ο υδράργυρος θα διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czaj24asmvy9)