Περαιτέρω ανάκριση διέταξε με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση δυο αγοριών, φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να ληφθεί συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου καταγγέλλοντα, ο οποίος φιλοξενούνταν σε δομές της οργάνωσης και είναι ο πρώτος που άνοιξε το χώρο των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να κληθούν για κατάθεση δύο αδέλφια στα οποία ο 19χρονος καταγγέλλοντας φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές.

Προηγήθηκε εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 ετη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 ετη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός τόνιζε στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου ώστε να παραπεμφθεί στο εδώλιο, για τις καταγγελίες των δύο ανήλικων φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.