Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να παραμείνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους έως και τη Δευτέρα αποφάσισαν οι αγρότες της Λάρισας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν στον Πλατύκαμπο.

Ειδικότερα αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα έως και τη Δευτέρα, οπότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της νέα ΚΑΠ. Πέρα από τα μπλόκα, αναμένονται και άλλες, ξεχωριστές δράσεις σε πόλεις, ενώ με τη συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να συνταχθούν και οι αγρότες της Καρδίτσας.

Νέα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητούν οι αγρότες

Κατά πληροφορίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για τον συντονισμό των δράσεων, ενώ η επιθυμία που εκφράζεται είναι η νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί έως τις 11 Μαρτίου κυρίως για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel».

Στο μεταξύ, στο μπλόκο του Πλατυκάμπου έφτασαν γύρω στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρακτέρ που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ξεκίνησε η σύσκεψη των αγροτών.

Εκτός από τον Πλατύκαμπο, συσκέψεις πραγματοπιούνται και στα μπλόκα άλλων περιοχών. Αργότερα μέσα στη μέρα θα συσκεφθούν οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ αύριο θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Πέλλας. «Αν αποχωρήσουμε, θα το κάνουμε συντεταγμένα, έτσι όπως ξεκινήσαμε. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ», λένε μέλη της Επιτροπής.

Από εκεί και πέρα, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών στο ύψος κόμβου Πορταριάς θα κλείσει την Παρασκευή από τις 19:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 10:00-20:00.

Τα μπλόκα Μαλγάρων και Χαλκηδόνας μάζεψαν τα τρακτέρ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους Εύζωνες, όπου θα πηγαίνουν με τα οχήματά τους κάθε φορά που θα κλείνουν το σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα σύνορα σήμερα.

Στο μπλόκο Δερβενίου θα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός καθημερινά μέχρι Κυριακή στις 13:00-13:30.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbotzrsmmxd)