Ένα κύμα στήριξης στον 45χρονο πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», που ζούσε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, προκάλεσε η εξομολόγησή του στην εκπομπή Live News στο MEGA.

Το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής άρχισε να κατακλύζεται από ανθρώπους που ζητούσαν πληροφορίες για να έρθουν σε επαφή και να βοηθήσουν τον πολύτεκνο πατέρα. Τον 45χρονο Μανώλη Καλαϊτζιδάκη που ζούσε με την οικογένειά του σε αυτό το λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας, 6 μέτρα κάτω από τη γη.

Πολίτες θέλουν να βοηθήσουν τον 45χρονο "παλαιοχριστιανό" και την πολύτεκνη οικογένειά του για να φύγουν από το λαγούμι στην Κορινθία, προσφέροντάς τους σπίτι σε κατοικημένη περιοχή

Είναι άνθρωποι που θέλουν να τον βοηθήσουν, όπως λένε, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Του δίνουν σπίτι για να μείνει με την οικογένειά του, δίχως να του ζητούν ενοίκιο και ανταλλάγματα. Μέσα σε κατοικημένες περιοχές, ώστε τα ανήλικα παιδιά του να μπορούν να πάνε κανονικά σε σχολείο.

«Ενδιαφερόμαστε να βοηθήσουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε γιατί ο άνθρωπος αυτός σήμερα έδειξε τον πραγματικό του εαυτό στην κουβέντα που είχε».

Τα λόγια του 45χρονου προκάλεσαν σε ορισμένους συγκίνηση. Οι περιγραφές του για τη ζωή που επέλεξε, σε συνθήκες πρωτόγονες, και τα παράπονά του για μια σειρά από προβλήματα και δυσκολίες που κλήθηκε να διαχειριστεί.

«Εγώ μπορώ να του προσφέρω αυτή τη διαβίωση που θέλει αλλά με καλύτερες συνθήκες. Έχω στο εργοστάσιο διαμερίσματα που μπορεί να μείνει, μπορώ να του προσφέρω δουλειά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcj0y3tygjd)

Στο τέλος του μήνα δεν θα πληρωθεί από το Δημόσιο ο 45χρονος "παλαιοχριστιανός" που επιμένει να μη δώσει δείγμα για τεστ DNA – Εκπνέει το βράδυ η προθεσμία

Ο 45χρονος πατέρας έχει ήδη ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα πληρωθεί από το Δημόσιο. Η σύμβασή του για εξ αποστάσεως εργασία στον Δήμο Ερέτριας καταγγέλθηκε, με την εξέλιξη να κάνει απελπιστική την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

«Με συγκίνησε το γεγονός ότι δεν θα λάβει τη μισθοδοσία του όπως και η σύζυγός του τον επόμενο μήνα. Και θέλησα να δω εάν υπάρχει τρόπος, αν θέλουν και οι ίδιοι, αν έχουν κάποιο λογαριασμό, να δώσω και εγώ κάτι».

Όλα αυτά την ώρα που η προθεσμία που έχει για να δώσει δείγμα για τεστ DNA εκπνέει το βράδυ. Με τον πατριάρχη της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» να επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να συναινέσει.

Προτεραιότητα για τον ίδιο είναι, όπως μας λέει, να σμίξει ξανά με την έγκυο σύζυγο και τα υπόλοιπα παιδιά του. Να ηρεμήσουν και να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Είδα την οικογένεια πως είχε πρόβλημα με τη στέγαση και έχω ένα σπίτι στο χωριό. Το οποίο εντάξει, δεν είναι λουξ, είναι κατοικήσιμο όμως».

Μόνο καλά λόγια για τον 45χρονο λέει στο Live News και ο πεθερός του

«Πιάνανε τα χέρια του πάρα πολύ. Ένα διαμέρισμα που του δώσαμε πάνω από εμάς ήταν ημιτελές, το τελείωσε. Ήταν ένα είδος μεζονέτας το διαμέρισμα, που του είχα δώσει, από πάνω είχε βάλει κότες, ήταν νοικοκύρης. Να τρώνε τα παιδιά τους φρέσκα αυγά. Ήταν χρυσοχέρης».

Για την ώρα, πάντως, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά του 45χρονου.

Τι είπε ο πατέρας της οικογένειας των "παλαιοχριστιανών" για την ερήμην καταδίκη του για επιθέσεις σε γάτες με τόξα

Ο 45χρονος Μανώλης έδωσε απαντήσεις και για την υπόθεση του 2018 στην Ικαρία, όταν καταδικάστηκε ερήμην για επιθέσεις σε γάτες με τόξα.

«Επειδή βρήκε κάποια νεκρά ζώα στο χωράφι της, είπε πως το έκανα εγώ. Αλλά εγώ δεν πήγα ποτέ σε αυτό το δικαστήριο γιατί το θεωρούσα κάπως χαζό».

Το μόνο που τον ενδιαφέρει όπως επαναλαμβάνει είναι το καλό των παιδιών του, που αναγκάστηκε να στερηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πατέρας της οικογένειας ευχαριστεί όσους ενδιαφέρονται και προσπαθούν να τον στηρίξουν. Για την ώρα, πάντως, συνεχίζει τη μοναχική του διαδρομή, με την ελπίδα να σφίξει σύντομα στην αγκαλιά του όλα τα παιδιά και την έγκυο γυναίκα του.