Εκπτώσεις έως και 50% θα απολαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για την κάλυψη των αναγκών στις σχολικές μονάδες.

Με κοινή πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιτεύχθηκαν εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Συγκεκριμένα:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

-   Sea Jets: Εκπτωση 50% για τους επιβάτες και τα ΙΧ και δίκυκλά τους.

-   Fast Ferries: Έκπτωση 30% για του επιβάτες και 20% για τα οχήματά τους.

 -  Dodekanissos Sea Ways: Έκπτωση 50% για τους επιβάτες.

-   Levante Ferries: Έκπτωση 50% για τους επιβάτες και τα οχήματά τους.

-   Aegean Sea Lines: Από Λαύριο/Καβάλα προς Αγ.Ευστράτιο/Λήμνο: έκπτωση 50% για τους επιβάτες, τα Ι.Χ. οχήματά τους και τις μοτοσυκλέτες τους.

-   Αttica Group: Έκπτωση 50% για τους επιβάτες, τα Ι.Χ. οχήματά τους και τις μοτοσυκλέτες τους.

-   Goutos Lines/ΚΑΘΡΑΙΑ Ν.Ε: Λαύριο-Κέα, Λαύριο-Κύθνος με Ε/Γ-Ο/Γ Μακεδών: Έκπτωση 50% για επιβάτες , στα Ι.Χ. οχήματά τους και στις μηχανές

-   Levante Ferries Group: Ζάκυνθος - Κεφαλλονιά - Ιθάκη: Έκπτωση 50% για τους επιβάτες, τα Ι.Χ. οχήματά τους και τις μηχανές

-   Σκύρος Ναυτική Εταιρεία: Έκπτωση 50% για τους επιβάτες και τα Ι.Χ. οχήματά τους (Η έκπτωση αφορά μόνο τα μη επιδοτούμενα δρομολόγια).

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ανακοινωθεί μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους προσληφθέντες - τόσο κατά την Α΄ όσο και κατά τις Β΄ και Γ' φάσεις - αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν και άλλες εταιρείες στον ανωτέρω πίνακα, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, καθώς και η αστυνομική τους ταυτότητα.