Ανείπωτη είναι η τραγωδία με το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα, όπου ο πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του μπροστά στα  μάτια της εγγονής του. Τους λόγους που οδήγησαν τον 69χρονο να δολοφονήσει τον γαμπρό του, μπροστά στην εγγονή του, στην Αγία Βαρβάρα, αναζητά η αστυνομία.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές το θύμα, αφαιρώντας του τη ζωή, έξω από την πολυκατοικία στην οποία ζούσαν όλοι μαζί.

Ο γιος του δράστη, αστυνομικός μάλιστα στο επάγγελμα, ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία για να τον συλλάβουν. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έλαβαν το σήμα εντόπισαν τον 69χρονο με την καραμπίνα και ένα φυσίγγιο στο χέρι, μετά το στυγερό έγκλημα, και τον συνέλαβαν.

Αργότερα, συνελήφθη και η 68χρονη σύζυγός του, καθώς σύμφωνα με μάρτυρα, τον προέτρεπε να πυροβολήσει τον γαμπρό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρας κατέθεσε ότι η 68χρονη προέτρεπε από την θυρεότηλεόραση τον άνδρα της να πυροβολήσει τον γαμπρό της φωνάζοντας «Ρίξτου, ρίξτου».

Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Δράστης: «Πίστευα πως κακοποιεί την κόρη μου», τον διαψεύδει ο γιος του

Στην αστυνομία ο δράστης ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι ο γαμπρός του κακοποιούσε την κόρη του, αναφέροντας πως είχαν «διαφορές».

Άνθρωποι που γνώριζαν την κατάσταση στην οικογένεια, υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πεθερός-πεθερά δεν ήθελαν τον γαμπρό τους από την αρχή επειδή ήταν μεγαλύτερος και θεωρούσαν ότι δεν περνά καλά η κόρη τους.

Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά τόσο η κόρη τους όσο και ο αστυνομικός γιος τους.

Μάλιστα τα δυο παιδιά δεν μιλούσαν με τους γονείς παρότι έμεναν όλοι μαζί στο ίδιο κτίριο. Στο ισόγειο οι γονείς, στον πρώτο ο γιος στον δεύτερο η κόρη.

Ο γιος τους μάλιστα δήλωσε πως οι γονείς του είχαν «εμμονή» ότι η αδελφή του δεν περνούσε καλά στον γάμο της, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν ίσχυε αυτό, αλλά είχαν «μια αρμονική σχέση χωρίς καυγάδες και προστριβές».

Πώς έγινε το φονικό στην Αγία Βαρβάρα

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού-γιου του δράστη, ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα.

Στο ισόγειο όμως υπήρξε ένας λεκτικός καυγάς με τον πεθερό του και έφυγε για να πάρει το παιδί του. Οταν επέστρεψε, ο 69χρονος τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στο εγγόνι του, τον πυροβόλησε με τρεις σφαίρες, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Φίλος θύματος: «Περίεργος άνθρωπος ο πεθερός, το θύμα είχε μάτια μόνο για τη γυναίκα του»

Φίλος του θύματος περιέγραψε τον δράστη ως ένα περίεργο άνθρωπο.

 «Ήταν ένας περίεργος άνθρωπος ο πεθερός του και δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις. Ούτε η κόρη του μαζί του. Αλλα από αυτό, να φτάσει να πάρει μια καραμπίνα και να τον σκοτώσει, δεν μπορώ να φανταστώ τι συνέβη» ανέφερε, επιβεβαιώνοντας πως το θύμα με την σύζυγό του «ήταν πραγματικά πολύ αγαπημένο. Στο ιατρείο όποτε πήγαινα μιλούσαμε σαν φίλοι. Αγαπούσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι ήταν αγαπημένοι. Είχε μάτια μόνο για την γυναίκα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cze5emsgbe69)