«Ρίξ’ του, ρίξ’ του!», φώναζε στον σύζυγό της από το θυροτηλέφωνο η 68χρονη σύζυγος του καθ’ οµολογίαν δολοφόνου στη θέα του γαµπρού της, που εκείνη την ώρα περνούσε την εξώπορτα του σπιτιού του στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευµα του Σαββάτου.

«Τώρα θα δεις ποιος είναι παλικάρι», φώναξε ο 69χρονος δράστης, πριν πυροβολήσει εν ψυχρώ µε κυνηγετική καραµπίνα τον γιατρό Τρύφωνα Λαλούντα.

*Διαβάστε εδώ: Αγία Βαρβάρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 69χρονο που σκότωσε τον γαμπρό του - Για συνέργεια κατηγορείται η σύζυγός του


Τον σκότωσε μπροστά στα μάτια του παιδιού

Ο 57χρονος άνδρας σωριάστηκε νεκρός µπροστά στα µάτια, µάλιστα, ενός εκ των τριών παιδιών του, µε το κορίτσι να ραγίζει καρδιές µε τις σπαρακτικές φωνές του. Η οικογενειακή τραγωδία συγκλόνισε την περιοχή.

Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνοµικούς µε την καραµπίνα στο χέρι. Μάλιστα, ο άνθρωπος που κάλεσε τις Αρχές ήταν ο ίδιος ο γιος του, που επίσης είναι αστυνοµικός.

Όλα συνέβησαν, όπως υποστηρίζει ο καθ’ οµολογίαν δράστης, επειδή ο 57χρονος ουρολόγος κακοποιούσε την κόρη του, Αγγελική, επίσης γιατρό ακτινολόγο και ασχολούµενη µε την ιατρική αισθητική. Κάτι που όµως δεν φαίνεται να συµµερίζεται ούτε η κόρη του και σύζυγος του θύµατος ούτε ο αστυνοµικός-γιος του που µένει στην ίδια πολυκατοικία.

Οι προστριβές του 57χρονου γιατρού µε τα πεθερικά του ήταν συχνές, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Κανείς όµως δεν µπορούσε να φανταστεί ότι ο 69χρονος Π.Π., συνταξιούχος τραυµατιοφορέας, θα έφτανε στο έγκληµα. Ο εισαγγελέας, µάλιστα, χθες το µεσηµέρι, ζήτησε από τους αστυνοµικούς τη σύλληψη και της συζύγου του δράστη µε την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία, καθώς φέρεται, σύµφωνα µε τις καταθέσεις αυτοπτών µαρτύρων, να παρακίνησε τον σύζυγό της να δολοφονήσει τον γαµπρό τους.

Στους αστυνοµικούς ο φερόµενος ως δράστης επέµενε πως η κόρη του ήταν θύµα κακοποιητικής συµπεριφοράς του συζύγου της. Το ίδιο υποστηρίζει και η πεθερά του 57χρονου, η οποία ανέφερε, µεταξύ άλλων, πως έβλεπαν ότι η κόρη τους δεν περνούσε καλά και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, αφού ο Τρύφωνας δεν άλλαζε παρά τις κουβέντες που είχαν κάνει επανειληµµένως.

Σοκαρισµένη η αδελφή του είπε: «Ο αδερφός µου ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. ∆εν ξέρω αν είχαν προβλήµατα και εµένα µου ήρθε ξαφνικό. Με τη γυναίκα του ήταν µια χαρά, τα παιδιά του τα φρόντιζε, ήταν πολύ καλός».

Την ώρα του φονικού τα άλλα δύο παιδιά της τραγικής οικογένειας βρίσκονταν µαζί µε τον θείο τους, ο οποίος διαµένει στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας. Στον 1ο διέµενε ο 57χρονος και η οικογένειά του και ακριβώς από κάτω τους οι γονείς της συζύγου, η οποία όταν συνέβη το µοιραίο βρισκόταν σε επαγγελµατικό ταξίδι στη Σπάρτη (τόπος καταγωγής της) και επέστρεψε εσπευσµένα προσπαθώντας να διαχειριστεί την απώλεια του συζύγου αλλά και το γεγονός ότι ως δράστες κατηγορούνται οι γονείς της. Οι συλληφθέντες αναµένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Αθηνών το πρωί της Τετάρτης, για να δώσουν τις εξηγήσεις για το φονικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czedp06pnz49)